Thaise senatoren waarschuwen online pesterijen voor juridische stappen nu er woensdag weer een premiersstemming opdoemt

nationaal —

Een groep Thaise senatoren kwam naar buiten om netizens te waarschuwen voor rechtszaken wegens laster, nadat ze naar verluidt waren gebombardeerd met negatieve opmerkingen vanwege hun beslissing om Pita Limjaroenrat, een kandidaat van de zegevierende Move Forward Party, niet te steunen of zich te onthouden van stemmen voor de positie van Premier.

De groep, geleid door senator Seri Suwanpanon, verzamelde zich op maandag 17 juli in het parlementsgebouw om aan het publiek bekend te maken dat zij en andere senatoren op sociale media worden lastiggevallen door vermeende aanhangers van de Move Forward Party.

Seri beweerde dat dit het resultaat was van hun beslissing om niet voor Pita te stemmen toen ze op 13 juli premier werd.

De pesterijen toonden haat en woede jegens de senatoren door te dreigen hun persoonlijke zaken te verbieden, hun families aan te vallen, hen te stalken en zelfs zo ver te gaan dat ze probeerden senatoren te beschuldigen van het hebben van een minnares, zei Seri.

Dit was niet alleen een inbreuk op de persoonlijke rechten van de senatoren, maar ook op die van hun families, aldus Seri.

Hij vervolgde dat sommige kinderen van de senatoren ook online werden aangevallen door de pesterijen. Dit leidde ertoe dat de getroffen senatoren een juridisch team moesten samenstellen om rechtszaken wegens smaad tegen de pesterijen aan te spannen.

Seri onthulde dat hij vandaag ten minste 2 personen aanklaagt wegens smaad. Het juridische team verzamelt bewijs om aanvullende zaken te vervolgen. Seri verklaarde dat iedereen recht had op zijn mening, maar niet om persoonlijke aanvallen uit te voeren op anderen en hun familieleden en bedrijven die geen deel uitmaakten van de politieke situatie.

Hij zei dat wat betreft de tweede ronde van de stemming van de premier op 19 juli, Pita niet opnieuw als kandidaat mag worden voorgedragen omdat het volgens hem in strijd is met het parlementair reglement. TPN Media merkt echter op dat de Move Forward-partij en hun coalitie Pita Limjaroenrat opnieuw hebben genomineerd en het hier niet mee eens zijn, en beweren dat de stemming van de premier niet in strijd is met de regels voor het opnieuw indienen van mislukte maatregelen, aangezien die alleen van toepassing zijn op wetsvoorstellen en niet op stemmen voor premier. .

Seri nam wraak dat hij nooit zal stemmen op de kandidaat van de Move Forward Party en ook niet op die van de Pheu Thai-partij als Move Forward deel blijft uitmaken van de coalitie.

Aan de andere kant onthulde een van de premier-kandidaten van de Pheu Thai-partij, Srettha Thavisin, maandag dat hij klaar is om als premier te worden genomineerd als Pita en de Move Forward-partij geen regering kunnen vormen.

Hij zei: "Als ik er niet klaar voor ben, waarom zou ik dan kandidaat worden?"

Srettha voegde er echter aan toe dat zijn benoeming nog moet worden besproken binnen de 8-partijencoalitie. Vervolgens benadrukte hij de noodzaak van een snelle regeringsformatie om economische problemen, zoals de stijgende kosten van levensonderhoud, aan te pakken.

Op de vraag of het mogelijk is dat de coalitie uiteindelijk een regering moet vormen zonder de Move Forward Party, antwoordt Srettha dat hij dat niet weet.

De tweede stemming voor premier, met Pita opnieuw als kandidaat voor de coalitie, vindt woensdag 19 juli plaats. Pita is achter de schermen druk bezig geweest met het persoonlijk bellen en spreken met senatoren en degenen die tegen hem hebben gestemd om te proberen hun angsten en bedenkingen te overwinnen en hun steun te krijgen.

TPN-media merkt op dat het meest controversiële deel van Pita's platform zijn steun is voor het wijzigen (niet afschaffen) van de wet op majesteitsschennis. Veel van degenen die tegen hem stemden, zeiden dat hun stem zou veranderen als Pita deze maatregel zou kunnen schrappen. Pita zei echter dat dit niet zal gebeuren, omdat dat zijn kiezers zou verraden.

De Move Forward Party werkt ook aan een wetsvoorstel om het recht van senatoren om op de premier te stemmen wettelijk af te schaffen, zoals we hier meldden. Dit is echter een monumentale taak en zal waarschijnlijk niet slagen, zeggen veel analisten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.