Amerikaan gearresteerd in Phuket wegens vermeend seksueel misbruik van 9-jarig meisje

Phuket -

Een gezochte 30-jarige Amerikaanse man is gearresteerd nadat hij naar verluidt een negenjarig meisje seksueel had misbruikt voordat hij naar Phuket vluchtte.

Dat heeft het immigratiebureau dinsdag (18 juli) aan de Phuket Express verteldth) dat op zondag (16 julith) arresteerden ze een man die ze alleen identificeerden als de heer Mayes, 30, een Amerikaanse staatsburger, in Rawai, Mueang Phuket.

De arrestatie kwam nadat het Royal Thai Immigration Bureau op de hoogte was gebracht van de gezochte verdachte van de International Criminal Investigation Unit van de Amerikaanse ambassade in Thailand. Mayes zou een negenjarig meisje in een ander land vele malen seksueel hebben misbruikt voordat hij naar Thailand ontsnapte. Officieren ontdekten dat hij naar Phuket was verhuisd en in een huis in Rawai verbleef.

Mayes kwam op 29 juli Thailand binnenth, 2022 met een toeristenvisum voor 30 dagen. Hij verbleef niet te lang op het moment dat hij werd gearresteerd, aangezien hij een NON-ED-visum had.

Zijn visum is nu echter ingetrokken.

Sommige rapporten beweerden dat het meisje zijn dochter was, hoewel dit niet werd bevestigd door de Thaise autoriteiten. De verdachte zal worden vastgehouden en uitgeleverd aan de Amerikaanse autoriteiten om zijn aanklacht onder ogen te zien.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.