Thailand uitgeroepen tot negende beste pensioenbestemming ter wereld

PERSBERICHT:

Thailand staat op de negende plaats van de beste landen om met pensioen te gaan. Deze erkenning komt van het tijdschrift International Living, dat jaarlijks een Global Retirement Index publiceert waarin de beste pensioenbestemmingen worden gerangschikt.

Van de vermelde landen in de 2023-index staat Thailand naast Portugal, Mexico, Panama, Ecuador, Costa Rica, Spanje, Griekenland en Frankrijk, en is het verbonden met Italië. Met name Thailand is het enige Aziatische land in deze groep.

International Living heeft het volgende te zeggen over Thailand: “De aantrekkingskracht van Thailand op expats is dat het betaalbare kosten van levensonderhoud biedt en toch een verrijkte manier van leven uitstraalt…. Waarschijnlijk zijn de beste deals die in Thailand te krijgen zijn in onroerend goed. Buitenlanders kunnen heel gemakkelijk appartementen kopen en er zijn overal koopjes…. Een ander enorm voordeel van wonen in Thailand zijn verreweg de zorgfaciliteiten.”

De Thaise regering heeft maatregelen genomen om investeringen te stimuleren om de aantrekkingskracht van het land verder te vergroten. Het opzetten van meer transportnetwerken binnen Thailand zorgt voor gemakkelijke binnenlandse en internationale connectiviteit. Deze factoren, gecombineerd met inspanningen om de creatieve economie te bevorderen, zullen bijdragen aan het aantrekken van buitenlandse investeringen in huisvesting, evenals het scheppen van banen en het genereren van inkomsten voor de Thaise bevolking.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.