Argument taxi Patong over tariefverschil van 44 Baht met buitenlandse passagier gaat viraal, chauffeur verontschuldigt zich

Patong-

Een taxichauffeur beschadigde een hek nadat hij boos werd op een buitenlandse passagier vanwege een ruzie over een tariefverschil van 44 baht in Patong.

Een videoclip ging op zondag (16 juli) viraal op sociale mediath). De videoclip leek een mannelijke taxichauffeur te laten zien die ruzie maakte en probeerde zijn onbekende mannelijke buitenlandse passagier voor een huis aan te vallen. De taxichauffeur trapt tegen een hek voor het huis voordat hij de passagier de middelvinger geeft en gaat dan weg.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat de buitenlander de taximotor had geboekt via de Grab-applicatie voor 56 baht. Toen ze op de bestemming aankwamen, wilde de motorrijder van de taxi 100 baht, waarbij hij verklaarde dat het tarief in de aanvraag te laag was. De buitenlandse passagier weigerde echter 100 baht te betalen, omdat hij vond dat het te duur was. De motorrijder van de taxi werd woedend en trapte tegen het nabijgelegen hek voordat hij de passagier de middelvinger gaf.

De taxichauffeur werd later door de politie geïdentificeerd als de heer Jamnong Salee. Hij presenteerde zich later op het politiebureau van Patong nadat hij zichzelf op sociale media had gezien en gaf toe dat hij zijn kalmte had verloren tegenover de politie en verontschuldigde zich bij de buitenlander, die ook naar het politiebureau was gebracht om aangifte te doen van het incident. De naam en nationaliteit van de buitenlander werden niet vrijgegeven.

De heer Jamnong stemde ermee in om de huiseigenaar, die ook niet geïdentificeerd was, 1000 Baht te betalen voor het beschadigde hek. De omslagfoto is gemaakt nadat zowel de buitenlandse passagier als Jamnong zich bij elkaar hadden verontschuldigd.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.