Phuket-man gearresteerd voor het verkopen van de persoonlijke informatie van 2,000,000 mensen aan oplichters

Phuket -

Een man uit Phuket werd gearresteerd nadat hij had toegegeven dat hij de persoonlijke gegevens van 2,000,000 mensen aan oplichters had verkocht.

Kolonel Thapakorn Hanumart van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau vertelde de Phuket Express dat op vrijdagochtend (14 julith) arresteerden ze een man die alleen geïdentificeerd was als de heer Padungkiet, 28. De arrestatie kwam nadat de provinciale rechtbank van Phuket een arrestatiebevel had uitgevaardigd tegen de heer Padungkiet.

Hij werd gearresteerd in Trang en teruggebracht naar Phuket. De politie nam mobiele telefoons, computers, bankboeken en diverse andere items van hem in beslag.

Padungkiet gaf tegenover agenten toe dat hij was afgestudeerd aan een universiteit met een hoofdvak in computertechniek en sindsdien online gokwebsites beheerde, die illegaal zijn in Thailand. Daarna kocht en stal hij persoonlijke informatie van zijn online gokklanten, in totaal 2,000,000 mensen voor slechts ongeveer 8,000 baht. Hij verkocht deze informatie online aan oplichters en ontving voor deze informatie ongeveer 50,000 baht per maand.

Padungkiet wordt beschuldigd van fraude door valse online informatie te verspreiden die inbreuken op de nationale veiligheid en individuen veroorzaakte, anderen overhaalde om zich bij goksites aan te sluiten en persoonlijke informatie aan anderen bekend te maken.

Hij blijft in hechtenis vanaf het moment van de pers.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.