Voormalig premier Thaksin Shinawatra stelt zijn terugkeer naar Thailand voor onbepaalde tijd uit

FOTO: Bangkok Post

nationaal —

Voormalig premier van Thailand Thaksin Shinawatra heeft zijn terugkeer naar huis in juli voor onbepaalde tijd uitgesteld, aldus zijn dochter Paetongtarn Shinawatra.

Paetongtarn, een vooraanstaande kandidaat voor de Pheu Thai-partij, onthulde onlangs dat ze in de nacht van 11 juli met haar vader had gesproken en te horen kreeg dat Thaksin in juli niet naar huis zou terugkeren, zoals hij had aangekondigd.

De voormalige premier leeft in zelfopgelegde ballingschap in Dubai om juridische of politieke repercussies in zijn thuisland te vermijden. Hij kondigde de afgelopen maanden echter meerdere keren aan dat hij binnenkort een comeback zou maken, waarbij hij beweerde dat het niet politiek was, maar dat hij alleen zijn kleinkinderen wilde zien.

van Thaksin nieuwste comeback-belofte was in mei 2023, toen hij aankondigde voor zijn verjaardag op 26 juli 2023 terug te willen keren. Hij verklaarde nogmaals dat het niets met politiek te maken had en dat hij alleen voor zijn kleinkinderen wilde zorgen.

Thaksin is bijna 17 jaar gescheiden geweest van zijn familie toen hij Thailand ontvluchtte om verschillende juridische aanklachten in verband met zijn tijd als premier te vermijden. Thaksin was een polariserende figuur met bijna evenveel steun als verzet tegen zijn beleid en waarden. Zelfs lang na zijn vertrek blijft hij de Thaise politiek vandaag de dag beïnvloeden door zijn loutere aanwezigheid, ondanks zijn voortdurende verklaringen dat hij niets meer met politiek te maken heeft.

Hoewel ze de exacte datum van de comeback niet gaf, bevestigde Paetongtarn dat haar vader nog steeds terug wilde komen en dat de timing van de terugkeer niet significant zou afwijken van wat hij eerder had verklaard.

Paetongtarn benadrukte nogmaals dat de terugkeer niets met politiek te maken heeft.

Wel met Move Forward Party-kandidaat Pita Limjaroenrat krijgt niet genoeg stemmen om premier te worden gisteren, zoals we hier meldden, wordt ze een potentiële topkandidaat om zelf de rol van PM op zich te nemen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.