Man bedreigt naar verluidt taxichauffeur in Phuket met een zwaard

Phuket -

Een lokale man zou een taxichauffeur met een mobiele app hebben bedreigd met een zwaard op een openbare parkeerplaats bij een strand in Thalang.

Een niet-geïdentificeerde taxichauffeur met een mobiele applicatie vertelde de Phuket Express dat hij zijn auto op dinsdag (11 juli) had geparkeerd in een openbaar park in de buurt van Nai Thon Beach in het subdistrict Sakoo.th).

Er was daar een onbekende man die hem probeerde weg te jagen en zei dat hij daar niet mocht parkeren. Ze maakten ruzie voordat de man wegging en terugkwam met een zwaard. De man zou geprobeerd hebben de taxichauffeur aan te vallen.

De taxichauffeur vertelde de Phuket Express dat hij een sticker heeft van het Phuket Land Transport Office (PLTO) om aan te tonen dat hij met een goedgekeurde rij-applicatie als taxichauffeur mag werken. De taxichauffeur deed aangifte bij de politie van Sakoo met videobewijs van het incident.

Vergelijkbare incidenten:

De chauffeurs beweerden dat de chauffeur van het app-aanmeldende busje van de toerist geen passagiers in de haven kon ophalen en zeiden tegen de toerist dat ze haar koffer daar weg moest slepen als ze van plan was om app-oproepdiensten te gebruiken.

Taxichauffeurs in Phuket worden door ambtenaren gevraagd beleefder te zijn nadat een buitenlandse vrouwelijke toerist uit een minibus in Phuket werd gedwongen door chauffeurs van andere busjes die in de haven van Phuket Rassada werkten.

Een lokale taxichauffeur zou in het Thalang-district een taxi-auto met mobiele applicatie hebben aangevallen en erop zijn gesprongen met een buitenlandse passagier erin.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.