Thaise verkiezingscommissie vraagt ​​constitutioneel hof om kandidaat-premier Pita Limjaroenrat te schorsen en te onderzoeken wegens media-aandelen

Thailand -

De Thaise verkiezingscommissie (EC) heeft ermee ingestemd om de zaak van Pita's ITV-media-aandeelhouderschap voor te leggen aan het Grondwettelijk Hof en heeft gevraagd om Pita onmiddellijk te schorsen als lid van het Thaise parlement.

Onze eerdere verhalen:

Pita Limjaroenrat, de leider en kandidaat-premier van de Move Forward Party, loopt momenteel een onderzoek naar zijn vermeende aandeel in iTV Plc.

Nu voor de update:

Op woensdag (12 julith) Rond 10 uur keurde de Verkiezingscommissie (EC) formeel goed om het Thaise Constitutionele Hof te vragen de heer Pita Limjaroenrat, die momenteel de leider en kandidaat-premier is van de Move Forward Party, onmiddellijk te schorsen als parlementslid.

Dit komt een dag voor de verkiezing van de Thaise premier in het parlement in een gezamenlijke zitting van de door de junta aangestelde senaat en het gekozen huis van afgevaardigden.

Het schorsingsverzoek kwam er nadat de Verkiezingscommissie (EC) woensdag (12 juli).th) heeft besloten de zaak van het onderzoek naar het vermeende belang van Pita in iTV Plc naar het Grondwettelijk Hof te sturen.

Er is gemeld dat het Grondwettelijk Hof vanmiddag zijn wekelijkse vergadering zal houden. Als de verkiezingscommissie (EC) de zaak met succes heeft verzonden vóór het tijdstip van de vergadering, zal het publiek zien of de rechtbank formeel over het verzoek zal beslissen.

De Move Forward Party gaf onmiddellijk een vernietigend antwoord, waarin werd beweerd dat het verzoek en het onderzoek op het laatste moment in strijd waren met de eigen regels en voorschriften van de verkiezingscommissie. Er is geen formele tegenverklaring van de EC.

TPN-media merkt op dat Pita nog steeds kan worden genomineerd voor premier, zelfs als ze geschorst is, maar dat veel on-the-hek senatoren en parlementsleden ervoor kunnen kiezen om niet op iemand te stemmen in het kader van een formeel onderzoek door een Thaise rechtbank.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.