Expat Insider 2023-enquête onthult: de beste en slechtste bestemmingen voor wonen en werken in het buitenland, Thailand staat op de 6e plaats

Thailand-

InterNations, 's werelds grootste expatgemeenschap met meer dan 4.8 miljoen leden, heeft de laatste resultaten van haar jaarlijkse Expat-insider vragenlijst. Dit jaar is het ook de 10e verjaardag van het onderzoek. Met meer dan 12,000 respondenten Expat-insider is een van de meest uitgebreide onderzoeken over wonen en werken in het buitenland. Het geeft inzicht in expatleven in 53 bestemmingen, met diepgaande informatie over de tevredenheid van de respondenten over hun respectieve landen in deze vijf indices: kwaliteit van leven, gemak van settelen, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en de Expat Essentials Index.

Expats genieten van een betaalbaar leven in Thailand 

Thailand scoort 6e van 53 bestemmingen in de Expat-insider 2023 klanttevredenheid. Kostenbewuste ex-pats waarderen Thailand vanwege de direct beschikbare en betaalbare huisvesting (1e), evenals de betaalbare levensstijl die het over het algemeen biedt. Het land staat op de 4e plaats in de Personal Finance Index. Er is echter nog ruimte voor verbetering op het gebied van Werkcultuur & Tevredenheid (46e) en Veiligheid & Zekerheid (45e). Globaal genomen, 86% zegt tevreden te zijn met hun leven in Thailand, vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 72%. 

De beste en slechtste bestemmingen voor expats in 2023

Van de 53 bestemmingen in de Expat-insider 2023 onderzoek, Mexico (1e), Spanje, Panama, Maleisië, Taiwan, Thailand, Costa Rica, de Filippijnen, Bahrein en Portugal (10e) zijn de beste plaatsen voor expats in 2023. Aan de andere kant beschouwen expats Koeweit (53e) , Noorwegen, Türkiye, Zuid-Korea, Duitsland, Zuid-Afrika, Italië, Malta, Nieuw-Zeeland en Japan (44e) als de slechtste bestemmingen voor expats.

Over de Expat-insider 2023 Enquête

InterNations heeft haar jaarlijkse gehouden Expat-insider enquête sinds 2014. Deze 10e editie van een van 's werelds grootste expat-enquêtes is gebaseerd op gegevens van 12,065 expats die 171 nationaliteiten vertegenwoordigen en in 172 landen of gebieden wonen. Ze verstrekten informatie over verschillende aspecten van het leven van expats, evenals hun geslacht, leeftijd en nationaliteit.

Deelnemers werd gevraagd om maximaal 56 verschillende aspecten van het leven in het buitenland te beoordelen op een schaal van één tot zeven. Het proces benadrukte de persoonlijke tevredenheid van de respondenten met deze factoren, waarbij zowel emotionele onderwerpen als meer feitelijke aspecten even zwaar wegen. De beoordelingen van de individuele factoren werden vervolgens gebundeld in verschillende combinaties voor in totaal 16 subcategorieën, en hun gemiddelde waarden werden gebruikt om vijf actuele indices op te stellen: kwaliteit van leven, gemak van settling in, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en expat essentials . Deze indices werden verder gemiddeld samen met het algemene geluk van expats met hun leven in het buitenland om 53 bestemmingen over de hele wereld te rangschikken.

Om opgenomen te worden in de indexen en de algemene ranglijst, was een steekproef van ten minste 50 deelnemers aan de enquête per bestemming nodig.

Over InterNations

Met meer dan 4.8 miljoen leden in 420 steden over de hele wereld, InterNations is de grootste wereldwijde gemeenschap en een bron van informatie voor mensen die in het buitenland wonen en werken. InterNations biedt wereldwijde en lokale netwerken en sociale contacten, zowel online als face-to-face. Met zo'n 4,000 evenementen en activiteiten per maand hebben expats de kans om andere wereldgeesten te ontmoeten. Online diensten omvatten discussiefora en nuttige artikelen met persoonlijke expatervaringen, tips en informatie over het leven in het buitenland. Lidmaatschap is alleen na goedkeuring om ervoor te zorgen dat we een gemeenschap van vertrouwen blijven. InterNations maakt deel uit van NEW WORK SE, een groep merken die producten en diensten aanbieden voor een beter werkleven.

Vind meer informatie over InterNations op onze druk op pagina, in onze bedrijfsblog, of in onze magazine. Volg ons op Twitter voor updates en data-inzichten over het leven van expats.

Het voorgaande is een persbericht van Internationals. Hun gedachten en uitspraken zijn volledig van hen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.