Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: stemming over de Thaise premier gepland voor 13 juli, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 3 juli 2023, tot zondag 9 juli 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Het Engineer Institute of Thailand (EIT) zei dat het ongeval met de bewegende loopbrug op Don Mueang International Airport mogelijk is veroorzaakt door een plotseling vallend voorwerp.

Airports of Thailand (AOT) heeft een commissie ingesteld om onderzoek te doen naar een recent incident met een rolpad op een van haar luchthavens, waarbij een passagier ernstig gewond raakte aan het been.

De vrouw is naar verluidt aan het herstellen en heeft leren lopen met hulp. Ook overweegt ze een beenprothese.

2. Het lichaam van een 58-jarige Australische man werd gevonden in de zee bij Ao Nang.

Dit is niet het eerste overleden lichaam dat onlangs in Krabi drijvend is gevonden, de Australische man maakt er drie in een paar weken tijd.

3. De operatie om een ​​zieke Thaise olifant terug te brengen van Sri Lanka naar Thailand is afgerond.

De olifant arriveerde op zondag (2 juli) op ​​de internationale luchthaven van Chiang Mai. De olifant werd later overgebracht naar Lamphang voor behandelingen.

4. De nieuw gekozen huisvoorzitter van het Thaise parlement, Wan Muhamad Noor Matha, heeft 13 juli vastgesteldth, 2023 als de D-Day voor de stemming voor Thailand's 30th premier.

Houd TPN Media in de gaten voor wat een historische en mogelijk turbulente dag gaat worden.

5. Immigratiebureau commissaris Pol. Luitenant-generaal Pakphumpipat Sajjaphan hield op donderdag 6 juli een seminar om immigratieambtenaren uit te rusten met de nodige vaardigheden om het probleem van overstayers effectief aan te pakken.

Sancties voor het overschrijden van de verblijfsduur verschillen op basis van de periode die is overschreden, maar omvatten vaak deportatie op kosten van de persoon die de verblijfsduur overschrijdt, boetes, plaatsing op een zwarte lijst en detentie in het immigratiedetentiecentrum in Bangkok totdat iemand wordt uitgezet.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.