Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Russische man sterft nadat hij van beroemde tempel is gesprongen, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 3 juli 2023 tot en met zondag 9 juli 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een chauffeur van een minibus zou een buitenlandse passagier hebben bedreigd met een ijzeren staaf in de oude binnenstad van Phuket. Een chauffeur van een minibus is beschuldigd van het bedreigen van een Singaporese passagier in de oude binnenstad van Phuket die viraal ging dankzij een video op sociale media die hier te zien is. De chauffeur van het minibusje kreeg een boete van 1,000 baht. De politie meldde het incident ook aan het Krabi Land Transport Office.

2. In totaal zijn er dit jaar in vier maanden tijd 64 doden gevallen door verkeersongevallen in Phuket, een stijging ten opzichte van vorig jaar.

Daarvan waren er 24 buitenlanders en de meesten Russisch, gevolgd door Myanmar.

3. Een buitenlander probeerde naar verluidt een nep-gouden horloge te verkopen voor 50,000 baht in Thalang.

De politie van Tha Chatchai heeft de verdachte niet geïdentificeerd.

4. Vijftien schoten werden op klaarlichte dag afgevuurd na een ruzie tussen Thais en een man uit Myanmar in Kathu.

Vijf verdachten werden gearresteerd nadat op klaarlichte dag vijftien schoten waren gelost in Kathu in een woonwijk.

De schietpartij kwam nadat de drie tieners ruzie hadden met een andere partij bij een verkeersongeval. Ze beweerden dat de andere partij hen als eerste had aangevallen.

5. Een onbekende buitenlandse man beklom de beroemdste tempel van Phuket. Hij dreigde urenlang van een pagode te springen en sprong uiteindelijk nadat hij probeerde te vechten met redders bovenop de tempel.

Een 35-jarige Russische man stierf nadat hij van een pagode was gesprongen, ondanks pogingen om hem te redden bij een beroemde tempel in Chalong. Zijn vrienden vertelden aan Thaise media dat hij wat water had gedronken dat mogelijk vermengd was met onbekende stoffen voordat hij begon te hallucineren.

Als jij of iemand die je kent depressief is, neem dan contact op voor hulp. The Pattaya News suggereert de Samaritanen van Thailand die hier kunnen worden bereikt:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.