Thaise Senior Immigration Officer zweert om het land binnen drie maanden te zuiveren van alle overstayers

nationaal —

Immigratiebureau commissaris Pol. Luitenant-generaal Pakphumpipat Sajjaphan hield op donderdag 6 juli een seminar om immigratieambtenaren uit te rusten met de nodige vaardigheden om het probleem van overstayers effectief aan te pakken.

Overstaying is wanneer iemand langer dan de datum van zijn legale visum blijft zonder toestemming van de Thaise immigratiedienst.

Binnen de komende drie maanden moet het aantal personen die de toegestane verblijfsduur overschrijden tot nul worden teruggebracht, aangezien zij meer geneigd zijn zich bezig te houden met criminele activiteiten, die een negatieve invloed kunnen hebben op de toeristenindustrie in Thailand, Pol. Zei luitenant-generaal Pakphumpipat.

Hij voegde eraan toe dat het immigratiebureau ook complexe onderzoeksstrategieën zou ontwikkelen om dit doel van nul te bereiken door zich te concentreren op het ontmantelen van netwerken die betrokken zijn bij het smokkelen van buitenlandse individuen naar het land.

Immigratieambtenaren zouden regelmatig worden ingezet om paspoortcontroles ter plaatse uit te voeren, met name op uitgaansgelegenheden in het hele land, en bedrijven zouden de huisvesting van buitenlandse personen aan de agenten moeten melden. De Thaise wet staat willekeurige controles van buitenlanders toe om er zeker van te zijn dat ze legaal in het Koninkrijk verblijven. Het is ook de wet om te allen tijde een wettelijke identificatie bij zich te hebben.

Pol. Luitenant-generaal Pakphumpipat was van mening dat in de toekomst de database van het immigratiebureau over buitenlandse mensen binnen het koninkrijk aanzienlijk zou worden versterkt.

Hierdoor zouden immigratieambtenaren en politieagenten binnen 1-2 dagen buitenlandse personen kunnen volgen, of ze nu verdwaald zijn of een misdaad hebben begaan, zei hij.

Het plan zal ook gebruik maken van slimme auto's die zijn uitgerust met geavanceerde camera-gezichtsherkenningstechnologie die is verbonden met de Thaise immigratiedatabase die constant gezichten van voetgangers en omstanders scant om degenen die te lang blijven, te identificeren. Deze technologie werd met succes toegepast in drukke toeristische gebieden die ook veel problemen hadden met te lang blijven, zoals Phuket en Pattaya.

Sancties voor het overschrijden van de verblijfsduur verschillen op basis van de periode die is overschreden, maar omvatten vaak deportatie op kosten van de persoon die de verblijfsduur overschrijdt, boetes, plaatsing op een zwarte lijst en detentie in het immigratiedetentiecentrum in Bangkok totdat iemand wordt uitgezet.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.