Buitenlandse man beklimt beroemde Chalong-tempel en springt

Chalong-

Een onbekende buitenlandse man heeft vanavond de beroemdste tempel van Phuket beklommen. Hij dreigde urenlang van een pagode te springen en sprong uiteindelijk nadat hij probeerde te vechten met redders bovenop de tempel.

De politie van Chalong werd vrijdag (5 juli) om 20:7 uur op de hoogte gebracht van het incidentth) bij de Chalong-tempel (Chaithararam-tempel) in Chalong, de beroemdste tempel in Phuket.

Politie, reddingswerkers en de Phuket Express arriveerden bij een pagode in de tempel en vonden de mannelijke buitenlander bovenop de pagode, die ongeveer zes verdiepingen hoog boven de grond is.

Er werd een ladder gebruikt om de buitenlander naar beneden te laten klimmen, maar hij weigerde. Ook is er een groot luchtbed op de grond geplaatst.

De gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, arriveerde later ter plaatse en probeerde samen met de politie te onderhandelen met de buitenlander.

Om 8 uur sprong de buitenlander op het luchtbed eronder. Hij kreeg reanimatie. De sprong kwam terwijl de man worstelde en vocht met reddingswerkers en wetshandhavers die probeerden de man veilig van de pagode te trekken.

Buurtbewoners waren verontwaardigd vanwege de heiligheid van de tempel en de politie probeerde de hectiek onder controle te krijgen en te voorkomen dat bewoners bij de gewonde man kwamen die voor zijn veiligheid onder zware politie-aanwezigheid naar een ziekenhuis werd gebracht vanwege boze lokale bewoners die beloofden te volgen de man naar het ziekenhuis.

Om 10 uur is hij dood verklaard in het Vachira Phuket Hospital. Het Phuket Tourist Assistance Centre (TAC) meldde dat hij een Rus is, 30, en zal contact opnemen met zijn nabestaanden en ambassade.

Dit is een ontwikkelingsverhaal.

Als jij of iemand die je kent depressief is, neem dan contact op voor hulp. The Pattaya News suggereert de Samaritanen van Thailand die hier kunnen worden bereikt:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.