UPDATE: Vijf mensen gearresteerd na vijftien geweerschoten in openbare ruimte in Kathu

Kathu –

Vijf verdachten werden gearresteerd nadat op klaarlichte dag vijftien schoten waren gelost in Kathu in een woonwijk.

Ons vorige verhaal:

Voor een huurkamercomplex werden vijftien kogelpatronen gevonden. Er werden geen gewonden of doden gemeld.

Nu voor de update:

Dat heeft de politie van Kathu de Phuket Express op donderdag (6 juli) verteldth) dat ze vijf verdachten hebben gearresteerd, waaronder drie tieners onder de 18. De gearresteerden werden alleen geïdentificeerd als de heer Nopphon 'Gor' Saen Kla, 30, de heer Pakorn 'Han' Noinit, 29, de heer Eak, 17, de heer San, 16 en meneer Chai, 17.

Bij meneer Nopphon werd een Glock 19-pistool en 37 kogels in beslag genomen. In Pakorn werden een revolver, een .38 Special Undercover-pistool en vijf kogels buitgemaakt.

Ze worden beschuldigd van illegaal bezit van vuurwapens en munitie en het zonder toestemming in het openbaar dragen van een wapen. Nopphon en Pakorn worden geconfronteerd met aanvullende aanklachten wegens het zonder geldige reden openen van vuur in het openbaar.

De schietpartij kwam nadat de drie tieners ruzie hadden met een andere partij bij een verkeersongeval. Ze beweerden dat de andere partij hen eerst had aangevallen voordat ze Nopphon en Pakorn belden die wapens hadden om zich bij hen te voegen.

De politie ontdekte dat Nopphon dezelfde persoon was die vorige maand kogels afvuurde in een loterijwinkel.

Een loterijwinkel in Phuket Town is bedreigd door een onbekende schutter die op klaarlichte dag kogels door de etalage schoot.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.