De politie van Patong onderzoekt klachten over buitenlandse kappers

Patong-

De politie van Patong heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van klachten dat buitenlanders verboden werk deden als kapper en salonpersoneel.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat op woensdag (5 julith), inspecteerden ze een kapperszaak in Soi Saen Sabai. De eigenaar en al het personeel waren Thais.

Nog eens vijf kapperszaken in Soi Ban San werden geïnspecteerd. Twee ervan waren gesloten. Drie andere winkels werden gevonden met Thaise eigenaren en Thais kapperspersoneel. Er werden echter drie migrerende werknemers gevonden zonder werkvergunning.

De politie van Patong concludeerde dat de inspectie geen buitenlanders vond die als kapper of salonpersoneel werkten, maar actie zou ondernemen tegen de migrerende werknemers.

De Phuket Express merkt op dat kappers en salonpersoneel een beschermd Thais beroep zijn en dat buitenlanders niet op dit gebied kunnen werken of hiervoor een werkvergunning kunnen krijgen.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.