Tragisch incident met bewegende loopbrug op Don Mueang Airport wordt nog beoordeeld

Airports of Thailand (AOT) heeft een commissie ingesteld om onderzoek te doen naar een recent incident met een rolpad op een van haar luchthavens, waarbij een passagier ernstig gewond raakte aan het been.

De commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Transport, het Engineering Institute of Thailand (EIT), de Engineers Council, Siam Hitachi Company en de familieleden van het slachtoffer, moet het onderzoek binnen 15 dagen afronden.

Het incident vond plaats op 29 juni toen de passagier op een van de roltrappen van de luchthaven viel en daarbij haar linkerbeen ernstig verwondde. In reactie daarop kondigde AOT-directeur Kerati Kijmanawat aan dat de commissie de mogelijkheid zou evalueren om rolpaden te vervangen die meer dan 20 tot 25 jaar oud zijn op alle zes AOT-luchthavens, namelijk Don Mueang, Suvarnabhumi, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai en Mae Fah. Luang-Chiang Rai.

Als gevolg van het incident zijn alle 20 rolpaden op Don Mueang Airport tijdelijk buiten dienst gesteld. Na een grondige inspectie en noodzakelijke upgrades zullen de looppaden geleidelijk weer operationeel worden, een proces dat naar schatting ongeveer een maand in beslag zal nemen.

Regisseur Kerati erkende dat sommige van de roltrappen ouder zijn dan 27 jaar en benadrukte dat er regelmatig onderhoud aan was gepleegd. Hij merkte echter op dat de commissie zou overwegen om degenen ouder dan 15-20 jaar te vervangen en de toepassing van nieuwe technologieën, zoals sensoren, te onderzoeken om de veiligheidsmaatregelen te verbeteren.

De hoofdinspecteur van de politie van Don Mueang, pol. kolonel Adirek Tongkeamkeaw, meldde ondertussen dat onderzoekers momenteel personen die betrokken zijn bij de zaak ondervragen in afwachting van de resultaten van forensische tests. De camerabeelden van de luchthaven worden ook bekeken om te bepalen of het ongeval door nalatigheid is veroorzaakt.

Het originele artikel verscheen op The Thai Government PR Department NNT.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/