Man gearresteerd in Phuket met 47 simkaarten en 17 ID-kaartlezers

Phuket -

Een man werd gearresteerd in Phuket Town met 20 gebruiksklare en 27 niet-geregistreerde simkaarten en 17 ID-kaartlezers.

De Phuket City Police vertelde de Phuket Express dat op woensdag (5 julith) arresteerden ze een man die alleen geïdentificeerd was als de heer Sorn, 38, op Chumphon Road nabij het politiebureau van Phuket City in Phuket Town.

Bij hem werden 20 gebruiksklare telefoon-simkaarten, 27 niet-geregistreerde telefoon-simkaarten en 17 ID-kaartlezers in beslag genomen. Hij werd naar het politiebureau van Phuket gebracht om te worden beschuldigd van het verstrekken of verkopen van geregistreerde simkaarten voor mobiele telefoons aan anderen zonder de juiste identificatie.

De politie zet haar onderzoek voort om erachter te komen of die simkaarten worden gebruikt voor criminele of illegale acties, bijvoorbeeld oplichting met callcenters.

Dit gebeurde slechts één dag na deze gelijkaardige arrestatie:

Een 27-jarige vrouw werd in Phuket gearresteerd met 50 geregistreerde simkaarten voor mobiele telefoons.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.