Argument tussen buitenlander en Thais escaleert in meerdere geweerschoten in Kathu, geen gewonden

Kathu, Phuket –

Vijftien schoten werden op klaarlichte dag afgevuurd na een ruzie tussen Thais en een man uit Myanmar in Kathu.

De politie van Kathu vertelde de Phuket Express dat ze woensdagochtend om 6 uur (30 juli) op ​​de hoogte waren gebracht van het incident.th) voor huurkamers in Soi Suea Lueang. Zij en de Phuket Express waren snel ter plaatse.

Voor het huurkamercomplex werden vijftien kogelpatronen gevonden. Er werden geen gewonden of doden gemeld. Veel omwonenden durfden na het incident niet naar buiten te komen.

Getuigen vertelden de politie van Kathu dat er ruzie was tussen meerdere Thais en een man uit Myanmar in de buurt. De man uit Myanmar rende de Soi in om zich te verstoppen in een werkkamp in de buurt van de plaats van de ruzie met een groep Thais die hem achterna zaten. Arbeiders in het kamp vertelden de Thais dat ze de man uit Myanmar niet hadden gezien voordat de Thais boos werden en het vuur openden met vuurwapens in de lucht. De Thais vluchtten vervolgens het gebied uit.

De politie van Kathu zet haar onderzoek voort om de mensen te vinden die de geweerschoten in het openbaar hebben afgevuurd en om te bepalen waar de ruzie over ging.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.