UPDATE: minibusbestuurder belast met dreigende Singaporese passagier in Phuket meer dan 100 baht

Phuket -

Een chauffeur van een minibus is beschuldigd van het bedreigen van een Singaporese passagier in de oude binnenstad van Phuket die viraal ging dankzij een video op sociale media die hier te zien is.

Ons vorige verhaal:

Een chauffeur van een minibus zou een buitenlandse passagier hebben bedreigd met een ijzeren staaf in de oude binnenstad van Phuket.

Nu voor de update:

De Phuket City Police vertelde de Phuket Express dat de buitenlandse passagier geïdentificeerd was als MR. FARIS BIN ABDULKADIR BASHARAHIL, 35, Singaporees staatsburger. Ook heeft hij aangifte gedaan bij de politie tegen de bestuurder van het minibusje.

De chauffeur van het minibusje, alleen geïdentificeerd als meneer Boy, meldde zich later bij de politie. Hij vertelde de politie dat hij als groep 11 passagiers had opgepikt, waaronder meneer Faris, van een hotel in Krabi. Meneer Faris vroeg om afgezet te worden bij een hotel aan Narisorn Road in Talad Yai, waar hij een hotel had geboekt.

De heer Boy vertelde echter aan de heer Faris dat het bedrijf dat de groepsreis leidde hem had gevraagd om alle passagiers af te zetten in de oude binnenstad van Phuket. De chauffeur zei dat hij meneer Faris voor 100 baht meer op een andere locatie zou afzetten, maar meneer Faris weigerde het verschil te betalen voordat er een intense verbale ruzie in het voertuig plaatsvond. Tijdens de rit beweerde meneer Boy dat meneer Faris onbeleefd en onbeleefd tegen hem was en hem uitschold.

Hoe dan ook, meneer Boy wordt geconfronteerd met juridische aanklachten wegens het bedreigen van anderen nadat hij meneer Boy uit zijn voertuig had gegooid en hem leek te bedreigen op virale video. Meneer Boy heeft de aanklacht toegegeven en kreeg een boete van 1,000 baht. De politie van Phuket City heeft het incident ook gemeld aan het Krabi Land Transport Office, maar het is onduidelijk of meneer Boy geschorst zal worden wat betreft zijn baan of rijbewijs.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.