Samui verwelkomt eerste rechtstreekse vlucht vanuit Hong Kong na drie jaar

FOTO: DailyNews

Samui, Surat Thani –

Samui verwelkomde de eerste rechtstreekse vlucht vanuit Hong Kong nadat de vluchten drie jaar geleden werden onderbroken.

Ambtenaren van de Tourism Authority of Thailand (TAT) verwelkomden afgelopen weekend de eerste rechtstreekse vlucht vanuit Hong Kong door Bangkok Airways op Samui International Airport. In totaal kwamen 113 passagiers aan op de vlucht.

Vluchten vanuit Hong Kong werden drie jaar onderbroken tijdens de Covid-19-pandemie. De luchtvaartmaatschappijen zijn weer in dienst omdat veel toeristen uit Hong Kong geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het eiland Samui. De vluchten van Hong Kong naar Samui en van Samui naar Hong Kong worden drie keer per week uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.