In totaal 64 doden in 4 maanden door verkeersongevallen in Phuket

Phuket -

In totaal zijn er dit jaar in vier maanden tijd 64 doden gevallen door verkeersongevallen in Phuket, een stijging ten opzichte van vorig jaar.

Deze week werd in Phuket een verkeersveiligheidsbijeenkomst gehouden onder leiding van de vice-gouverneur van Phuket, Arnuparp Rodkhwan Yodrabam.

De heer Arnuparp zei: “Het aantal doden door verkeersongevallen in Phuket blijft elk jaar toenemen. Het gemiddelde aantal ligt op 135 sterfgevallen per jaar wat ongeveer 11 doden per maand is. Van januari tot april dit jaar vielen er 64 doden. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal met 45 procent toegenomen. Het aantal zal naar verwachting dit jaar 200 doden bereiken als het in dit tempo doorgaat”, legt dhr. Arnuparp uit.

“De meeste verkeersdoden vielen door motorfietsen met chauffeurs of passagiers die geen helm droegen. Sommigen van hen waren buitenlandse toeristen die motorfietsen huurden. We proberen weggebruikers aan te sporen een valhelm en veiligheidsgordels te dragen, de snelheidslimieten niet te overschrijden, niet te drinken en te rijden, en te vertragen of te stoppen voor voetgangers op oversteekplaatsen om zo het aantal verkeersongevallen en verkeersdoden te verminderen.” Dhr. Arnuparp toegevoegd.

De Phuket Express heeft gedekt verschillende recente dodelijke ongevallen zoals deze hit and run.

Bij dit recente gruwelijke ongeval in Patong Hill kwamen ook twee mensen om het leven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.