Vrouw gearresteerd in Phuket wegens vermeende fraude door zich voor te doen als beroemde online verkoper

Phuket -

Een vrouw is in Phuket gearresteerd wegens vermeende fraude nadat ze zich voordeed als een beroemde online verkoper in Thailand.

De snelwegpolitie vertelde de Phuket Express dat ze op zondag (30 juli) een vrouw hadden gearresteerd die alleen geïdentificeerd was als mevrouw Pannapaphon, 2, voor een winkelcentrum in Wichit, Mueang Phuket. De arrestatie kwam nadat het Strafhof op 26 juni een arrestatiebevel had uitgevaardigdth, 2023 en een arrestatiebevel van de provinciale rechtbank van Chanthaburi, uitgevaardigd op 1 juli 2023 wegens fraude en het importeren van valse online informatie.

Begin vorig jaar zou Pannapaphon een Facebook-pagina hebben gemaakt als 'Pimrypie Sells Everything'. Pannapaphon bedroog anderen omdat ze dachten dat de pagina een echte pagina was en kochten producten van haar. Het is echter niet verwonderlijk dat potentiële kopers geen producten of een terugbetaling voor hun overgemaakte geld hebben ontvangen. Veel slachtoffers in Thailand hebben aangifte gedaan bij de politie.

De Phuket Express merkte op dat de echte Facebook-pagina 'Pimrypie Sells Everything' de bekendste online winkel in Thailand is en in Bangkok is gevestigd.

Pannapaphon beweerde tegen de politie dat ze niet op de hoogte was van de nep-Facebook-pagina. Ze zei dat ze gewoon een persoon was die was ingehuurd door iemand die ze niet kende om een ​​bankrekening te openen. Haar bankrekening werd alleen gebruikt om geld over te maken.

De politie van Phuket hield haar hoe dan ook in hechtenis terwijl ze de zaak onderzochten en waren sceptisch over haar beweringen dat ze niet iemand kende voor wie ze ermee instemde een bankrekening te openen en niet wist waarvoor de rekening werd gebruikt.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.