Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: schokkend loopbrugongeval op Thaise luchthaven, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week van 26 juni tot 2 juli 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we aan de slag gaan en kijken wat de topverhalen waren! En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

1. Vooruit Partij blijft vertrouwen houden in het veiligstellen van voldoende stemmen in de Senaat om Pita premier te maken

Op dit moment telt de coalitiealliantie 312 parlementsleden, maar om Pita Limjaroenrat in staat te stellen aan de macht te komen, hebben ze minimaal 376 stemmen of nog eens 64 stemmen van het paritaire parlement nodig.

Move Forward Party blijft vol vertrouwen genoeg Senaatsstemmen binnen te halen om Pita premier te maken

2. Internationale cruiseschepen gemarkeerd als belangrijke bijdragers aan het Thaise toerisme

Pattaya overweegt ook een haven voor cruiseschepen.

Internationale cruiseschepen gemarkeerd als belangrijke bijdragers aan Thais toerisme

3. Thai Airways wil vloot aanzienlijk uitbreiden

Thai Airways streeft ernaar een deal te sluiten om tegen het einde van het jaar ten minste 30 nieuwe vliegtuigen te kopen en zou volgens de CEO zijn vloot van narrow-body jets in het komende decennium kunnen verdubbelen.

Thai Airways wil vloot aanzienlijk uitbreiden

4. Passagier op Don Mueang Airport verliest haar been nadat ze vast kwam te zitten in een rolpad

De vrouw blijft vanaf het moment van schrijven onder strikte medische zorg. Haar geamputeerde been kon naar verluidt niet opnieuw worden vastgemaakt.

Passagier op Don Mueang Airport verliest haar been nadat ze vast kwam te zitten in een rolpad

5. Uit gegevens blijkt dat Thailand dit jaar 1.3 miljoen Chinese reizigers ontvangt

Welkom in Thailand!

Uit gegevens blijkt dat Thailand dit jaar 1.3 miljoen Chinese reizigers ontvangt

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.