Bestuurder van minibus bedreigt naar verluidt buitenlandse passagier met ijzeren staaf in de oude binnenstad van Phuket

Phuket -

Een chauffeur van een minibus zou een buitenlandse passagier hebben bedreigd met een ijzeren staaf in de oude binnenstad van Phuket.

Een videoclip van het incident ging viraal op sociale media en is HIER te zien op zondagmiddag (2 julind). Volgens de beelden kwam de onbekende bestuurder uit een minibus die geparkeerd stond in de buurt van een coffeeshop op Rassada Road in Talat Yai, Phuket Old Town.

De chauffeur hield een ijzeren staaf vast toen hij uit de minibus stapte. Een buitenlandse passagier wiens nationaliteit en naam niet aan de pers bekend waren, kwam met wat bagage uit de minibus. De chauffeur leek op het punt de buitenlander met zijn hand en de lat te slaan, maar de buitenlander liep weg.

Het incident eindigde niet meteen en de chauffeur van het minibusje bleek tot twee keer toe geprobeerd te hebben de buitenlander aan te vallen. Bij het incident raakte echter niemand gewond. Waarom de chauffeur van het minibusje boos was en zijn passagier wilde aanvallen, werd niet gemeld.

Dat heeft de vice-chef van de stad Phuket, luitenant-kolonel Kamalart Niyomket, aan de Phuket Express verteld. De bestuurder van het minibusje zal ergens vandaag, maandag (3 juli) worden ondervraagdrd), over het voorval.

Op dat moment zal The Phuket Express hopelijk meer onbekende vragen kunnen beantwoorden over het incident dat viraal ging op sociale media en volgens de politie van Phuket City het positieve imago van het toerisme in Phuket ernstig kan schaden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.