Migrant zonder papieren uit Laos gearresteerd na een reeks inbraken in Patong

Patong-

Een Laotiaanse migrantendief zonder papieren die inbrak in huizen in Patong om geld en een wapen te stelen, werd gearresteerd.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat op zondagmiddag (2 julind) arresteerden ze een gezochte Laotiaanse verdachte, 46, (naam werd niet vrijgegeven) in Patong.

Bij hem werd een pistool in beslag genomen, beschreven als een 'Colt .38 Super'. Hij werd naar het politiebureau van Patong gebracht om te worden beschuldigd van diefstal en verblijf in Thailand zonder toestemming. Hij heeft alle beschuldigingen toegegeven.

De arrestatie kwam nadat de politie van Patong meldingen had ontvangen dat een dief vorige maand in twee huizen in Patong had ingebroken. De dief stal een handvuurwapen en in totaal 35,500 baht in contanten.

Dit is niet de eerste recente diefstal in Phuket zoals onlangs in Thalang a dief zou naar verluidt een miljoen baht hebben gestolen van een buitenlandse man.

Eerder deze maand, een dief die oorspronkelijk uit Yala kwam, werd in Phuket gearresteerd voor zeven gevallen van diefstal ter plaatse.

In een viraal verhaal, een dief probeerde in te breken bij een bank en faalde, maar koos in plaats daarvan een bakkerij in de oude binnenstad van Phuket.

In een ander viraal verhaal, een illegale taxichauffeur stal de SUV van een buitenlander en werd gearresteerd.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.