Geliefde Thaise olifant is terug in Thailand

Thailand-

De operatie om een ​​zieke Thaise olifant terug te brengen van Sri Lanka naar Thailand is afgerond.

Mahouts uit Thailand arriveerden vorige maand in Sri Lanka om de olifant vertrouwd te maken met het reisproces. De olifant arriveerde zoals gepland op zondag 2 juli 2023 in Thailand.

De mannelijke olifant zou gezondheidsproblemen hebben. De operatie om hem terug naar huis te brengen was om medische behandeling te krijgen in Thailand, omdat er bezorgdheid was geuit over de mogelijkheid om dit te doen in Sri Lanka, wat een kleine diplomatieke ruzie had veroorzaakt voordat de naties bij elkaar kwamen en overeenkwamen om de olifant terug te sturen naar Thailand.

Twee mahouts uit Thailand arriveerden op 10 juni in Sri Lanka met een missie om de Thaise olifant Sak Surin, die verbleef in de Dehiwala National Zoo in Sri Lanka, terug te halen. De olifant was vele jaren eerder als diplomatiek geschenk gegeven. Thailand schenkt geen olifanten meer na publieke kritiek van de afgelopen jaren.

De twee mahouts, dhr. Torachaisit Siri en dhr. Supachai Boonkerd, van het Thai Elephant Conservation Centre, hadden allebei de taak om de olifant klaar te maken voor transport.

Hun eerste missie was om de olifant vertrouwd te maken met zichzelf, door middel van eten en verbale commando's in de Thaise taal, waardoor de olifant kon wennen aan hun stemmen en geuren. De olifant reageerde goed op de twee mahouts, zonder tekenen van agressie te vertonen.

De heer Athapol Charoenshunsa, waarnemend directeur-generaal van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation, zei dat de olifant meer kennis moest maken met de mahouts voordat hij de reis naar Thailand ondernam. De olifant reageerde afgelopen weekend goed op de bevelen van de mahouts om een ​​kooi binnen te gaan die voor luchttransport werd gebruikt.

De olifant arriveerde op zondag (2 juli) op ​​de internationale luchthaven van Chiang Mai.

De olifant werd later overgebracht naar Lamphang voor behandelingen. Hij zou zich aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en ondanks de stressvolle reis ontspannen zijn. Welkom thuis!

Het voorgaande is herschreven uit een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/