UPDATE: Bangkok Move Forward-parlementslid geeft toe dat hij vrouw in Chonburi heeft mishandeld

Thailand-

Een parlementslid in Bangkok van de Move Forward Party gaf toe dat hij onlangs een vrouw had aangevallen in Chonburi terwijl hij tussen Pattaya en Sri Racha reisde.

Ons vorige verhaal:

A Vrouw uit Bangkok, 26, deed woensdag (28 juni) aangifte bij de politie van Borwin in Chonburith).

Nu voor de update:

Het parlementslid van de Move Forward Party, geïdentificeerd als de heer Sirin Sanguansin, heeft op donderdag (29 juni) een officiële verklaring afgegeventh). Hij plaatste een bericht op zijn Facebook-pagina waarin stond: "Het spijt me heel erg voor het incident. Ten eerste was ik te laat om het incident aan te pakken en de situatie op te helderen omdat ik onlangs een klein ongeluk had met hoofdletsel. Mijn excuses aan mevrouw A (fictieve naam), aan haar familie en aan alle mensen die mij hebben gesteund.”

“Ik ga nu een juridische procedure in bij de politie en word onderzocht door de Move Forward Party. Ik ben bereid om elke straf te accepteren voor wat ik heb gedaan”, voegde meneer Sirin eraan toe.

“Sommige berichten over het incident zijn niet waar. Noch ikzelf noch mevrouw A hebben enige informatie aan een verslaggever gegeven, alleen de politie en de Move Forward Party. Meneer Sirin legde het uit.

"Het spijt me zeer en bied mijn excuses aan aan iedereen die bij dit incident is betrokken", merkte de heer Sirin op.

TPN-media merkt op dat Sirin niet direct duidelijk maakte wat hij wel of niet deed, en liet dat over aan de politie en de Move Forward Party. De Move Forward Party heeft op het moment van schrijven geen formele verklaring afgegeven, alleen dat de situatie werd beoordeeld door senior partijleiders.

Onlangs een andere MP-elect van de Move Forward Party werd gearresteerd wegens rijden onder invloed in Bangkok en stemde ermee in af te treden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.