Bevingen gevoeld na aardbevingsrapporten in Phitsanulok

Phitsanulok, Centraal Thailand –

Kort na middernacht werd vandaag een aardbeving gemeld in Phitsanulok met meerdere trillingen die werden gevoeld door bewoners en mensen in de getroffen gebieden.

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldde na middernacht (29 juni).th) van een aardbeving met een kracht van 4.5 op de schaal van Richter op ongeveer vijf kilometer diepte in Pailom in het district Bang Krathum.

Er werden bevingen gevoeld in Phitsanulok en nabijgelegen provincies in Phichit, evenals in Kamphaeng Phet. Er is enige schade gemeld in Mueang Phichit, zoals huismuren en een stoepa in een tempel met kleine scheuren. De schade heeft echter geen invloed gehad op de hoofdstructuren.

De PR-afdeling van de Thaise overheid, ook bekend als NNT, had dit te zeggen over de ochtendbeving:

In de vroege uren van 29 juni trof een aardbeving van 4.5 op de schaal van Richter de provincie Phitsanulok, met name in het district Bang Krathum.

De aardbeving, die plaatsvond op een diepte van 5 kilometer, werd voor het eerst gemeld om 00:33 lokale tijd door de afdeling voor tremorbewaking.

Het epicentrum van de aardbeving bevond zich in het subdistrict Phai Lom. De coördinaten van de aardbeving werden gegeven als 16.558 graden noorderbreedte en 100.368 graden oosterlengte.

Binnen enkele minuten na het incident bracht de Meteorologische Dienst een officiële aankondiging uit waarin de seismische activiteit werd beschreven. De bevingen waren niet alleen merkbaar in Phitsanulok, maar breidden zich ook uit naar de provincies Phichit en Kamphaeng Phet.

Uit rapporten van het stadsdeel Phichit bleek dat meerdere subdistricten de bevingen van de aardbeving hadden meegemaakt, met Bang Krathum in Phitsanulok geïdentificeerd als het epicentrum. De effecten van de beving waren vooral voelbaar in aangrenzende gebieden, waaronder het stadsdeel Phichit.

Momenteel zijn noodteams van Phitsanulok ter plaatse om de schade op te nemen.

Onlangs werd op maandagochtend (19 juni) een aardbeving gemeld in Myanmar, waarbij trillingen tot in Bangkok en Nonthaburi werden gevoeld.

https://tpnnational.com/2023/06/19/tremors-felt-in-bangkok-after-earthquake-reports-in-myanmar/

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.