Omstreden voorstel voor toeristenbelasting in Thailand opnieuw uitgesteld

Thailand -

De inning van 300 baht 'landinvoer' is uitgesteld tot 1 januarist van volgend jaar.

Ons vorige verhaal:

Thailand is van plan 300 baht 'landtoegangsgeld' te innen voor alle buitenlandse toeristen onder het 'Amazing Thailand New Chapter'-toerismestimuleringsconcept, meldde een regeringswoordvoerder op 12 januari.th2022.

De National Tourism Policy Committee, onder het Ministerie van Toerisme en Sport, keurde een voorstel goed om een ​​vergoeding van ongeveer 10 USD of ongeveer 300 baht te innen voor buitenlandse toeristen die Thailand binnenkomen als onderdeel van het fonds voor toerismebevordering, inclusief verzekering voor toeristenongevallen en fondsen voor getroffen arbeiders en ondernemers in geval van een financiële crisis.

De Thaise minister van Toerisme en Sport bevestigde dat de 300 baht 'landtoegangsvergoeding' voor alle buitenlandse toeristen die het land bezoeken, uiteindelijk zou worden ingevoerd, en benadrukte dat het zou worden gebruikt voor toeristenverzekering en een noodfonds voor degenen die in het land reizen.

Het ministerie van Toerisme en Sport heeft besloten om de inning van een 'land entry'-vergoeding van 300 baht uit te stellen tot het vierde kwartaal van dit jaar en is van plan om de annulering van de 'Thailand Pass'-registratie voor te stellen.

De inning van de 300 baht 'land entry'-heffing zal naar verwachting in juni van dit jaar officieel van kracht worden.

Nu voor de update:

De waarnemend minister van Toerisme en Sport, Piphat Ratchakitprakarn, zei tegen de Thaise media: “We zijn overeengekomen om de inning van 300 baht voor 'landtoegang', die eerder deze maand naar verwachting van kracht zou worden, uit te stellen tot 1 januari.st van volgend jaar.”

“Toeristen die in Thailand aankomen, moeten 300 baht betalen voor vliegtuigvervoer en 150 baht voor vervoer over zee. De vergoeding wordt niet geïnd van buitenlanders met grenspassen, werkvergunningen en baby's jonger dan twee jaar", voegde dhr. Piphat toe.

De specifieke reden voor het toekomstige uitstel werd niet gegeven, maar er werd gespeculeerd dat het een verscheidenheid aan problemen zou zijn, waaronder een omschakeling van een Thaise regering en problemen die eerder probeerden te bepalen hoe de vergoeding moest worden verwerkt en hoe degenen met een uitzondering correct konden worden geïdentificeerd. Het plan is ook enorm impopulair geweest bij zowel toeristen als op toerisme gebaseerde bedrijven.

Het originele artikel verscheen op onze zusterwebsite TPN Nationaal Nieuws.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/