Chinese man gearresteerd in Phuket omdat hij een gids zou zijn

Phuket -

Een Chinese man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt als reisleider werkte.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze deze week de heer Wang Kua Cheng (naam vertaald uit het Thais), 43, een Chinees staatsburger, hebben gearresteerd. Hij werd gearresteerd op de Dibuk Road voor de Mongkol Nimit-tempel in de oude binnenstad van Phuket.

Hij werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht. Hij wordt beschuldigd van werken zonder toestemming en gids zijn zonder vergunning.

Een gids is een beschermd Thais beroep, merkt The Phuket Express op, en buitenlanders kunnen niet eens een werkvergunning krijgen om er legaal een te zijn. Dit is niet de eerste buitenlander die de laatste tijd in Phuket is betrapt omdat hij naar verluidt illegaal werkte, zoals je hieronder kunt zien.

In Phuket is een 30-jarige illegale Cambodjaanse reisleider gearresteerd.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.