Coalitiepartners van de Thaise regering komen dit weekend bijeen over de positie van de voorzitter van het Huis

Thailand -

De Move Forward-partij heeft een ontmoeting met de Pheu Thai-partij uitgesteld en opnieuw gepland om de belangrijke positie van de voorzitter van het Huis te bespreken.

Dit is een prominente stap voor de regering om een ​​premier te vormen en te kiezen en de nog steeds fragiele coalitie voort te zetten.

De plaatsvervangend woordvoerster van de Move Forward-partij, mevrouw Pukkamon Noonanant, vertelde verslaggevers via een LINE-groep dinsdag laat in de nacht (27 junith) dat de partij de oorspronkelijk voor woensdag (28 juni) geplande vergadering heeft uitgesteldth) met het Pheu Thai-feest. Op het moment van schrijven is de bijeenkomst verplaatst naar zondag 2 juni.

Aangenomen wordt dat het uitstel te wijten is aan een bijeenkomst van de Pheu Thai-partij op maandag (27 juni).th). Ze hebben erop aangedrongen dat ze de positie van spreker in het Huis willen en dat ze 14 kabinetszetels en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden moeten hebben. Dit maakt deel uit van het feit dat ze coalitiepartner blijven van de Move Forward-partij.

Ondertussen heeft de Move Forward Party erop aangedrongen dat de positie van de spreker in het Huis een plaats moet zijn voor de nummer één partij die de meeste zetels heeft behaald bij de verkiezingen, zijzelf. Ze zijn intern overeengekomen om Padipat Suntiphada, een parlementslid voor Phitsanuloke, voor te dragen als spreker in het Huis. Pheu Thai, de nummer twee van de partij wat betreft parlementszetels, heeft hier echter nog niet mee ingestemd.

Zondag is de vergadering het zal een dag zijn voordat het parlement voor het eerst sinds de vorming van de nieuwe regering bijeenkomt.

Houd de TPN-media in de gaten voor verdere updates over de vorming van de nieuwe Thaise regering.

Het originele artikel verscheen op onze zusterwebsite van TPN Media.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/