Juli 2023 zit boordevol geweldige festivals en evenementen in heel Thailand

PERSBERICHT:

Deze maand vinden landelijke shoppingdeals, festivals op het strand, jazz- en bluesmuziek, culturele feesten, (halve) marathons en vele andere prachtige festivals en evenementen plaats.

The Amazing Thailand Grand Sale 2023, strandplezier met het Amazing Ultimate Festival, Pai Jazz & Blues Fest 2023, Hua Hin Cricket Sixes, Amazing Thai Taste@Chiang Mai, Tai Lue Local Festival, Amazing Muay Thai Experience en VERY Summer Fest 2023 muziek festival... er gebeurt dit en nog veel meer in juli 2023.

Hier is een lijst met wat er te doen is, gesorteerd op evenementdatum:

Geweldige grote verkoop in Thailand 2023
15 juni - 15 augustus 2023
Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya), Songkhla (Hat Yai)

Dit vooraanstaande jaarlijkse evenement loopt vanaf 15 juni 2023 en biedt kortingen op winkelen, eten, vliegen en reizen en andere privileges bij meer dan 10,000 deelnemende winkels en etablissementen in Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya) en Songkhla ( Hoed Yai). Het evenement versterkt het imago van Thailand als een van 's werelds top zes populaire winkelbestemmingen. In de zes steden worden meer dan 10,000 leuke aanbiedingen aangeboden, waaronder winkelkortingen tot wel 80%.

Grand Prix van Bangsaen 2023
27 juni-2 juli 2023
Bang Saen-strand, Chon Buri

De Grand Prix van Bangsaen is de iconische race van het B-Quik Thailand Super Series (TSS) Aziatische circuitracekampioenschap met FIA GT3, GTM, GT4, toerwagen, productieauto, eco-auto en vrachtwagencategorieën. Gevormd in 2013, is de TSS dit jaar in zijn 11th seizoen. De Grand Prix van Bangsaen vindt plaats op een door de FIA ​​goedgekeurd stratencircuit van 3.7 km en er zullen meer dan 100 deelnemende auto's aan deelnemen.

Geweldige Thaise smaak @ Chiang Mai
28-30 juli 2023
CentralFestival Chiangmai, Chiang Mai

Dit evenement promoot het imago van Thais eten, een van Thailand's 5F soft-power-stichtingen, en biedt kookdemonstraties door beroemde en lokale chef-koks, discussies over voedseltoerisme en muzikale optredens van bekende artiesten.

26th Hua Hin Cricket Zessen
2-7 juli 2023
Dusit Thani Hua Hin, Prachuap Khiri Khan

In dit populaire jaarlijkse zes-tegen-zes-crickettoernooi strijden lokale en internationale teams in wedstrijden van vijf innings, in een sociale en vrolijke sfeer in Dusit Thani Hua Hin.

Geweldig Ultiem Festival
7-9 juli 2023, Chalatat-strand, Songkhla
21-23 juli 2023, Hua Don-strand, Khao Takiab, Prachuap Khiri Khan

Songkhla Beach Life 2023, van 7-9 juli, biedt livemuziek van Thaise artiesten, waaronder Safeplanet, Musketeers, HYBS, Dept, loserpop en YourMOOD, eten en drinken, winkelen, strandactiviteiten, een SUP-workshop (stand-up paddleboarding), straatkunst en meer.

Hua Hin Beach Life 2023, van 21-23 juli, biedt livemuziek van Thaise artiesten, waaronder The TOYS, Zom Marie, Violette Wautier, Musketeers, Whal & Dolph en loserpop, eten en drinken, winkelen, strandactiviteiten, straatkunst, een SUP-workshop en surfwedstrijd.

Pai Jazz & Blues Fest 2023
7-9 juli 2023
Pai, Mae Hong Son

Het Pai Jazz & Blues Fest biedt geweldige muziek in een ontspannen en vriendelijke sfeer. Dit jaar, tijdens de zesde editie, speelt het steeds populairder wordende evenement muzikanten en bluesgroepen uit Thailand en het buitenland in verschillende cafés, pubs en restaurants in de stad Pai. Locaties zijn onder meer Keys Essential Resort (officiële hoofdlocatie), Khaotha, The Bottle & Cat's Whiskers en Pai coffee Studio, terwijl de line-up van artiesten bestaat uit Totally Fine, Paraa Band, Young Brothers, Rock Me band, Chiangmai BLUES & Friends, YAMIN, Claire Kelly Plus, Champagne & Refer (Swinging the Blues), Jamegolotus, Banglumpoo Blues Company en Rachanachar.

Phaya Si Satta Nakharat aanbiddingsceremonie
7-13 juli 2023
Phaya Si Satta Nakharat-binnenplaats, Nakhon Phanom

Een religieuze ceremonie voor de Naga waarvan wordt aangenomen dat ze in de Mekong-rivier wonen op de multifunctionele werf Phaya Si Sattanakarat, verankerd aan de oevers van de Mekong-rivier. Activiteiten omvatten aanbiddingsdansen uitgevoerd door de verschillende stammen van Nakhon Phanom en de verkoop van lokale producten uit de regio.

Thailand Koffiefeest 2023
13-16 juli 2023
IMPACT Muang Thong Thani, Nonthaburi

Georganiseerd door SCATH (Speciality Coffee Association of Thailand) en The Cloud, brengt Thailand Coffee Fest 2023 degenen die betrokken zijn bij de koffie-industrie samen - van telers en verwerkers tot branderijen, apparatuurmakers en barista's, evenals consumenten - voor workshops, discussies, wedstrijden, productverkoop en andere activiteiten.

Regiooverschrijdende reisbeurs
14-16 juli 2023
Centrale luchthaven Chiangmai, Chiang Mai

Gepresenteerd onder het concept 'Reis door Thailand, ervaar grenzeloze voordelen', is dit de derde van vijf reisbeurzen die tussen juni en september 2023 in de vijf regio's van Thailand worden gehouden om reizen tussen regio's aan te moedigen. De show biedt promoties en speciale aanbiedingen van accommodatie, attracties, reisorganisaties en andere toeristische producten en diensten in het hele land, evenals doe-het-zelfworkshops over lokale wijsheid uit de vijf regio's.

Tai Lue-cultuurfestival
15-16 juli 2023
Wat Phrathat Sob Waen: Tempel van de Tai Lue-cultuur, district Chiang Kham, Phayao

Dit evenement eert de etnische gemeenschap van Tai Lue en hun kenmerkende tradities. Activiteiten omvatten culturele optredens en volksdansen met 35 optochten die de manier van leven van de Tai Lue-bevolking laten zien, en een Tai Lue-markt.

Geweldige Muay Thai-ervaring
30 juni-2 juli 2023
Naris-brug, Tapee-rivier, Surat Thani
14-16 juli 2023
Centraal Korat, Nakhon Ratchasima

Dit zijn twee van de series van vier evenementen die door de Tourism Authority of Thailand (TAT) worden georganiseerd om vier unieke stijlen van Muay Thai Boran of het oude Thaise boksen te demonstreren: Muay Chaiya, Muay Korat, Muay Tha Sao en Muay Lopburi in Surat Thani, Nakhon Respectievelijk Ratchasima, Uttaradit en Lop Buri.

De showcase van de boksstijl "Muay Chaiya", die bekend staat om zijn verdedigingstechnieken, staat gepland van 30 juni tot 2 juli 2023 bij Naris Bridge aan de oevers van de rivier de Tapee in Surat Thani. Ondertussen zal de promotie van de "Muay Korat" -vechttechniek, die bekend staat om zijn krachtige trappen en stoten, evenals zijn groothoekstoot die bekend staat als "buffalo swing fist", plaatsvinden op 14-16 juli 2023 op Central Plaza Nakhon Ratchasima .

De presentaties van “Muay Tha Sao” vechtdiscipline zal zijn van 11-13 augustus 2023 in Wat Yai Tha Sao in Uttaradit en “Muay Lopburi” van 18-20 augustus 2023 in het paleis van koning Narai in Lopburi.

ZEER Zomer FEST 2023
29-30 juli 2023
BITEC-hal, Bangkok

VERY Summer Fest 2023, een viering van neopop en indierock/alternatieve genremuziek, biedt gedurende twee dagen een opwindende line-up van artiesten, waaronder Sabrina Carpenter, dhruv, RINI, Denise Julia, xooos en The Academic.

In juli 2023 vinden er ook een aantal hardloopevenementen plaats in heel Thailand, waaronder twee van de belangrijkste marathons van het koninkrijk - de Phang-Nga International Marathon en Pattaya Marathon - evenals de eerste editie van de nieuwe Bangkok Double Bridge Run.

Deze evenementen worden hier weergegeven, gesorteerd op datum:

Chiang Khan-marathon 2023
2 juli 2023
Chiang Khan-district, Loei

De Chiang Khan Marathon 2023 bestaat uit een marathon van 42.195 km, een halve marathon van 21 km, een mini-marathon van 10 km en een funrun van 5 km. Beginnend en eindigend bij het politiebureau van Chiang Khan, loopt de route langs de Mekong rivier.

Bike Zone Tri Dash Thailand 2023-serie
15-16 juli 2023
Sportresort Pattana, Chon Buri

Dit is de eerste van vier raceweekenden in de Bike Zone Tri Dash Thailand 2023 triatlonserie, waarvan er tussen nu en december twee worden gehouden in Pattana Sports Resort in Chon Buri en twee in Bangpoo Golf & Sports Club in Samut Prakan. In het weekend worden verschillende categorieën gehouden: Duathlon (individueel), Mini Dash (individueel), Dash (teamestafette), Dash (individueel), Long Dash (teamestafette), Long Dash (individueel), Triple Tri (teamestafette) , Triple Tri (individueel), evenals de Juniors Tri Dash Thailand 2023-serie voor 12-17-jarigen.

Bangkok Dubbele Brugloop 2023
16 juli 2023
Rama VIII-brug, Krungthon-brug en Phra Pinklao-brug, Bangkok

De allereerste Bangkok Double Bridge Run 2023 vindt plaats aan beide zijden van de Chao Phraya-rivier en bestaat uit twee afstanden: een Fun Run van 5 km waarbij hardlopers de Rama VIII-brug en de Phra Pinklao-brug oversteken, en een Super Mini-marathon van 12.7 km die zullen hardlopers de Rama VIII-brug, de Krungthon-brug en de Phra Pinklao-brug zien oversteken.

Centrale Groep Mini Marathon 2023
16 juli 2023
centrale wereld, Bangkok

De Central Group Mini Marathon bestaat uit een Mini Marathon van 9.77 km, een Micro Marathon van 6.28 km en een Fun Run van 3.76 km.

Prachuap Khiri Run Seizoen 4 door Tipco
16 juli 2023
Wing 5 Koninklijke Thaise luchtmacht, Manao Bay, Prachuap Khiri Khan

De Prachuap Khiri Run by Tipco seizoen 4 bestaat uit een halve marathon van 21.1 km, een mini-plusmarathon van 10 km en een micro-marathon van 5 km.

Marathon van Pattaya 2023
22-23 juli 2023
Pattaya, Chonburi

De Pattaya Marathon, dit jaar in zijn 30th editie, met vijf categorieën: de marathon van 42.195 km, de halve marathon van 21.1 km, de run van 10 km, de rolstoel van 4.5 km en de familieloop van 4.5 km. Het evenement van 2023 vindt plaats op North Pattaya Road en Beachfront Road, met de start/finish bij Terminal 21 Pattaya. De categorieën 10 km en 4.5 km worden verreden op zaterdag 22 juli en de categorieën 42.195 km en 21.1 km op zondag 23 juli. Naast de hardloopcomponent zijn er gezins-, sociale, sportieve en amusementsactiviteiten waar iedereen aan mee kan doen.

Halve Marathon van Bangkok Airways Lampang
23 juli 2023
Klokkentoren openbaar park, Lampang

De Bangkok Airways Lampang Halve Marathon maakt deel uit van de Bangkok Airways Boutique Series 2023-collectie van halve marathonraces die tussen juni en oktober in Thailand plaatsvinden en heeft drie afstanden: 21 km, 10 km en 5 km. Het is de tweede van vier races – met Samui in juni, Phang-nga in augustus en Sukhothai in oktober.

Sampranloop 2023
23 juli 2023
Koninklijke Politie Cadet Academy, Sam Phran District, Nakhon Pathom

De Sampran Run 2023, die plaatsvindt op de Royal Police Cadet Academy in Sam Phran, bestaat uit een halve marathon van 21 km, een mini-marathon van 10 km en een funrun van 5 km.

Khao Pubpa Halve Marathon 2023
23 juli 2023
Trang Andaman Gateway-gebied, Trang

De Khao Pubpa Halve Marathon 2023, die plaatsvindt in het Trang Andaman Gateway-gebied, bestaat uit een halve marathon van 21 km, een mini-marathon van 10 km en een funrun van 5 km.

Kamphaeng Phet-marathon 2023
30 juli 2023
Historisch park Kamphaeng Phet, Kamphaeng Phet

De Kamphaeng Phet Marathon 2023 World Heritage Run bestaat uit vier afstanden: een volledige marathon van 42.195 km, een halve marathon van 21.1 km, 10.5 km en 5 km. Park en Si Satchanalai Historical Park vormen de historische stad Sukhothai en bijbehorende historische steden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Internationale marathon van Phang Nga 2023
30 juli 2023
Khao Lak-strand, Takua Pa-district, Phang-nga

De Phang-Nga International Marathon 2023, gelegen in de schilderachtige omgeving van Khao Lak Beach, heeft een marathon van 42.195 km, een halve marathon van 21.10 km, een mini-marathon van 10.5 km en een funrun van 5.9 km. Het prijzengeld van de Marathon van 1,724,000 Baht is het hoogste in Thailand, en er zijn speciale prijzen voor Thaise hardlopers die de minimarathon, halve marathon en marathonafstanden van Thailand breken. Dit jaar trekt het evenement naar verwachting deelnemers uit maar liefst 25 landen.

Yala-marathon 2023
30 juli 2023
Sanarm Rong Phiti Chang Phueak-park, Yala

De Yala Marathon 2023 bestaat uit een marathon van 42.195 km, een halve marathon van 21.1 km, een mini-marathon van 10.5 km en een funrun van 5 km.

Houd er rekening mee dat de inschrijving voor de meeste hardloopevenementen gesloten is, maar bezoekers kunnen genieten van de leuke sfeer op elke locatie.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.