Thaise jongeren dringen er bij Pheu Thai op aan om het land te bevrijden van illegale drugs en marihuana opnieuw strafbaar te stellen

FOTO: Matichon

nationaal —

Een groep Thaise jongeren heeft op maandag 26 juni 9 voorstellen gedaan aan de Pheu Thai-partij in een poging de drugsproblemen in het hele land te bestrijden.

Een groep jonge Thaise mensen heeft maandag het hoofdkwartier van de Pheu Thai-partij bezocht om hun petitie in te dienen over de drugsproblematiek in het land.

Vandaag, 26 juni, is het de Internationale Dag tegen Drugsmisbruik en Illegale Handel of Werelddrugsdag.

De petitie werd namens de Pheu Thai-partij aanvaard door de heer Julapan Amornwiwat, parlementslid voor de provincie Chiang Mai, en mevrouw Linthiporn Warinwatchararoj, parlementslid op de partijlijst en plaatsvervangend secretaris-generaal van de partij.

De indieners zeiden dat ze willen dat Pheu Thai met spoed hun 9 voorstellen volgt, die grofweg het volgende omvatten:

  1. Verander de wetten om het gebruik van in beslag genomen activa van drugshandel toe te staan ​​om educatieve ruimtes te bouwen voor de bestrijding van drugsverslaving.
  2. Hervorming van het onderwijssysteem en leerplan, zowel binnen als buiten de klaslokalen, om jongeren te voorzien van up-to-date kennis over drugs.
  3. Het Bureau van de Commissie voor de Ontwikkeling van de Openbare Sector, onder het ministerie van Justitie, moet dienen als een luistereenheid, die de publieke opinie en feedback verzamelt, en tegelijkertijd een centraal knooppunt is voor het verzamelen van kennis om problemen met drugsverslaving aan te pakken.
  4. Overweeg de herclassificatie van marihuana als een gereguleerde verdovende stof met de nodige maatregelen om misbruik ervan te voorkomen, wat in feite de plant zou recriminaliseren.

In reactie op de petitie zei de heer Julapan dat de drugsproblemen begonnen te verslechteren na de staatsgreep van 2014, waar de regering van Pheu Thai werd omvergeworpen door de nu waarnemend premier generaal Prayut Chan-o-cha.

Hij voegde eraan toe: "Het was nog erger nadat de regering van Prayut besloot om marihuana te decriminaliseren zonder de nodige preventieve maatregelen te nemen."

De Pheu Thai-partij, de op een na grootste coalitiepartner, zet zich in voor het uitbannen van illegale drugs en is van mening dat marihuana opnieuw moet worden geclassificeerd als een gereguleerde stof, die alleen voor medische doeleinden mag worden gebruikt, zei hij.

“Als onderdeel van de samenwerking tussen de Move Forward Party en de Pheu Thai Party hebben we voorgesteld om een ​​taskforce op te richten die specifiek gericht is op drugspreventie. De voorstellen van vandaag zullen ter verdere overweging aan de taskforce worden voorgelegd”, beloofde Julapan.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.