Thaise Meteorologische Dienst waarschuwt voor regen, overstromingen en sterke golven

Thailand -

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft gewaarschuwd voor regen en mogelijke plotselinge overstromingen in het noorden en noordoosten van Thailand, samen met sterke golven in de Andamanse Zee in het zuiden.h.

De TMD maakte dinsdag (27 juni) bekend dat Thailand meer regen krijgt met zware regenval in het noorden en noordoosten. Mensen moeten zich bewust zijn van de mogelijkheid van plotselinge overstromingen, vooral in de buurt van bergen en stroomgebieden, vooral in het noorden en noordoosten van Thailand.

Golven in de bovenste Andamanse Zee zijn tot twee meter hoog en kunnen bij onweer meer dan twee meter hoog zijn. Boten moeten voorzichtig varen en gebieden met onweer vermijden.

Thailand heeft tot nu toe een wat rustiger regenseizoen gehad, maar volgens de TMD zal dat de komende maanden sterker worden. September is traditiegetrouw de natste maand van het jaar.

Het regenseizoen in Thailand begon officieel eind mei, zoals we hier hebben besproken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.