Internationale cruiseschepen gemarkeerd als belangrijke bijdragers aan Thais toerisme

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het Thai Maritime Enforcement Command Centre (TMECC) heeft gemeld dat sinds eind 2022 in totaal 83 internationale cruiseschepen met meer dan 310,000 passagiers meer dan 2 miljard baht aan toerismegerelateerde inkomsten voor Thailand hebben gegenereerd.

Marinecommandant admiraal Choengchai Chomchoengpaet, die dienst doet als plaatsvervangend hoofd van TMECC, onthulde deze cijfers terwijl hij de aanzienlijke economische impact van cruisetoerisme op het land benadrukte.

De geregistreerde statistieken omvatten de periode van oktober 2022 tot heden, gedurende welke de TMECC verantwoordelijk was voor het waarborgen van de veiligheid van toeristen aan boord van cruiseschepen die aankomen in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand. Deze toewijding aan veiligheid sluit aan bij het beleid van de overheid ter promotie van toerisme, dat tot doel heeft bezoekers een veilige en plezierige ervaring te bieden.

Admiraal Choengchai maakte de opmerkingen tijdens het observeren van een medische evacuatieoefening uitgevoerd door ongeveer 5,000 passagiers en 1,600 bemanningsleden aan boord van Royal Caribbean International's Spectrum of the Seas, een in Miami gevestigd cruiseschip. Deze oefening, de eerste in zijn soort in Thailand, onderstreepte de toewijding van de TMECC aan paraatheids- en veiligheidsprotocollen.

Nu het einde van het hoogseizoen voor toeristen in de kustgebieden van Thailand nadert, benadrukte admiraal Choengchai dat er meer oefeningen zullen volgen wanneer het nieuwe toeristenseizoen in september begint. Deze oefeningen dragen bij aan de reactie van het TMECC op een recente inspectie door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), die verbeterpunten identificeerde.

De IMO-evaluatie benadrukte de behoefte aan een specifieke organisatie die toezicht houdt op zoek- en reddingsoperaties op zee in het geval van een grote ramp met grote passagiersschepen. Het benadrukte ook de noodzaak van een standaard operatieplan en regelmatige oefeningen van het plan. Als reactie hierop heeft het TMECC zijn eerste zoek- en reddingsplan ontwikkeld voor incidenten waarbij grote schepen betrokken waren. Het plan wordt momenteel beoordeeld door het Bureau van de Search and Rescue Commission.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.