Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: voormalige gouverneur van de reddingsoperatie van Chiang Rai is overleden, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 19 juni 2023, tot zondag 25 juni 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we aan de slag gaan en kijken wat de topverhalen waren! En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

  1. Een aardbeving werd gemeld op maandagochtend (19 juni) in Myanmar met bevingen tot in Bangkok en Nonthaburi.

In Thailand werden niet direct schade of gewonden gemeld.

2. Een Taiwanese man die het Nan Immigration Office binnenliep, werd gearresteerd met 3,971 dagen overschrijding van de verblijfsduur.

Hij vroeg officieren om details over een mogelijk langer verblijf in het Koninkrijk Thailand, ondanks dat hij jarenlang te lang was gebleven.

3. Een Algerijnse man werd in Bangkok gearresteerd voor 251 dagen omdat hij zijn legale visum had overschreden nadat hij naar verluidt had geprobeerd zich als vrouw te kleden om Thaise immigratieambtenaren te ontwijken.

Agenten arresteerden een 38-jarige Algerijnse man, die vermomd was als vrouw, in een woonwijk in Bueng Kum.

4. De voormalige gouverneur van Chiang Rai, die beroemd was vanwege het toezicht op de dramatische redding van een jeugdvoetbalteam in een grot, de heer Narongsak Osottanakorn, die momenteel gepositioneerd was als de Pathum Thani-gouverneur, stierf op 58-jarige leeftijd aan kanker.

Hij werd later overgeplaatst om te dienen als gouverneur van Phayao en Lamphang voordat hij naar Pathum Thani verhuisde. Rust in vrede.

5. Een brandblusser die tijdens een brandoefening op een school werd gebruikt, ontplofte en doodde een schooljongen en verwondde vijf anderen op vrijdagochtend 23 juni op een openbare middelbare school in de wijk Dusit in Bangkok.

De kooldioxide-brandblusser explodeerde plotseling tijdens een brandoefening, waarbij een schooljongen om het leven kwam en vijf andere studenten gewond raakten. Brandoefeningen zijn opgeschort in scholen in Bangkok na het incident.

6. De premier heeft de Thaise burgers bedankt voor de gezamenlijke inspanning om de zuidelijke eilandprovincie van Thailand, Phuket, te promoten in haar poging om het recht te krijgen om de Specialized Expo 2028, genaamd "Expo 2028 Phuket Thailand", te organiseren.

Servië won de rechten op de expo.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.