Phuket Airport houdt grootschalige noodoefening

Phuket -

De luchthaven van Phuket hield een grootschalige noodoefening: PEMEX 2023.

Phuket International Airport hield op vrijdag (2023 juni) het volledige noodplan genaamd Full-Scale Exercise: PEMEX 24th). De oefening werd officieel gelanceerd door de vice-gouverneur van Phuket, Arnuparp Rodkhwan Yodrabam. De oefening was op de tweede verdieping van de Binnenlandse Terminal.

De oefening omvatte het redden van overlevenden, actieve schiettraining, sabotage, brandstichting, gijzeling en veiligheidstrainingen voor massale schietpartijen.

De internationale luchthaven van Phuket vroeg om medewerking van het publiek in de terminal om GEEN foto's of video's van de oefening te maken, omdat het publiek buiten mogelijk een misverstand had dat de oefening slechts een training was en geen echt incident.

De personen die op deze foto's te zien zijn, zijn allemaal acteurs en hulpverleners, samen met politie, brandweer en luchthavenpersoneel.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.