36-jarige Spaanse man met Interpol Red Notice gearresteerd op de luchthaven van Phuket

Phuket -

Een 36-jarige Spaanse man met een Interpol Red Notice op zijn naam werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij uit Singapore was aangekomen.

Phuket Immigration vertelde de Phuket Express dat op donderdag (22 junind) arresteerden zij en het Central Investigation Bureau (CIB) de 36-jarige Spaanse man die vanuit Singapore op Phuket International Airport aankwam. Hij werd gearresteerd bij de internationale aankomstterminal.

De Spaanse man is een gezochte verdachte in zijn thuisland en heeft een Interpol Red Notice voor vermeende seriefraude waarbij vele miljoenen Baht en vele slachtoffers in Spanje betrokken zijn. De Phuket Express merkte op dat zijn naam niet was vrijgegeven door de Phuket Immigration.

Dit is niet de eerste recente arrestatie op de internationale luchthaven van Phuket, een Een Kazachstaanse man die Thailand probeerde te verlaten, is onlangs gearresteerd wegens vermeende poging tot moord op een Russische zakenman in Phuket. Hij heeft alle beschuldigingen ontkend.

In april, een Thaise vrouw werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket omdat ze naar verluidt miljoenen baht aan cocaïne had gesmokkeld.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.