Phuket streeft ernaar een internationale medische hub te worden na het verlies van het bod op de Expo 2028

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De provincie Phuket heeft haar zinnen gezet op het worden van een internationale medische hub na haar mislukte bod om de Specialized Expo 2028 te organiseren

Thailand had een bod gedaan op Phuket om de expo te organiseren, waarbij de nadruk werd gelegd op de geschiktheid van het eiland rond het thema "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity." Hoewel Phuket goed presteerde in de eerste stemronde, met 16 stemmen in vergelijking met de 8 van Argentinië, werd de hoop in de tweede ronde de bodem ingeslagen met slechts 15 stemmen, met een achterstand op de Verenigde Staten, Spanje en Servië.

Ondanks de tegenslag sprak regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri namens waarnemend premier generaal Prayut Chan-o-cha zijn dankbaarheid uit voor de inspanningen die zijn geleverd om Phuket tijdens het biedingsproces te promoten. Hij bevestigde dat Phuket zich blijft inzetten voor zijn langetermijnontwikkelingsplannen, met de nadruk op duurzaamheid en de verbetering van de infrastructuur en economische stabiliteit.

De vice-gouverneur van Phuket, Amnuay Pinsuwan, schetste de voortdurende toewijding van de provincie aan projecten die verband houden met de expo, met name de transformatie van de geplande locatie in het Mai Khao Subdistrict tot een internationaal gezondheidscentrum. Dit initiatief is bedoeld om tegemoet te komen aan de gezondheidsbehoeften van zowel Thaise inwoners als buitenlandse bezoekers.

Ondertussen onthulde Rewat Areerob, president van de Phuket Provincial Administration Organization, dat er besprekingen zullen worden gehouden met 18 lokale partners om projecten te onderzoeken die gericht zijn op het stimuleren van de economie en het stimuleren van toerisme in de regio.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.