Brandblusser ontploft en doodt een schooljongen en verwondt vijf anderen in Bangkok

bangkok —

Een brandblusser die tijdens een brandoefening op een school werd gebruikt, ontplofte en doodde een schooljongen en verwondde vijf anderen op vrijdagochtend 23 juni op een openbare middelbare school in de wijk Dusit in Bangkok.

Het incident vond plaats op het terrein van de Rajavinit Mathayom School aan Phitsanulok Road nabij de Royal Turf Club of Thailand in het Nang Loeng-gebied.

De kooldioxide-brandblusser explodeerde plotseling rond 11:22 uur tijdens een brandoefening, waarbij een schooljongen om het leven kwam en vijf andere studenten gewond raakten.

Geassocieerde Thaise media meldden dat de overledene een leerling van Mathayom Suksa 5 (graad 11) was die aan de oefening deelnam. Vanwege zijn leeftijd heeft TPN media zijn naam achtergehouden.

Volgens een forensisch team was de betreffende brandblusser ontploft, waardoor de cilinder was gescheurd.

Het forensisch team vertelde Associated Thai media dat de cilinder herbruikbaar was zonder veiligheidsklep. Voorlopige analyse suggereert dat de cilinder waarschijnlijk gevuld was met gas en gedurende een langere periode aan de zon was blootgesteld, waardoor de temperatuur toenam. Als gevolg hiervan bouwde de interne druk zich op en leidde tot de explosie door het ontbreken van een veiligheidsklep, meldden Thaise media.

Forensische rechercheurs onderzoeken de locatie om meer bewijsmateriaal te verzamelen. Dit is een zich ontwikkelend verhaal en naarmate er meer informatie wordt vrijgegeven door de relevante autoriteiten, zullen TPN-media indien nodig verdere updates verstrekken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.