Walvishaai gespot op Phi Phi Island

Krabi-

Een walvishaai werd waargenomen op Phi Phi Island in Krabi!

De manager van Island Diver Company, de heer Jirasak Puttawan, vertelde de Phuket Express dat hij deze week een video heeft opgenomen van de walvishaai onder water nabij Bi Da Nok Island in het gebied van het Mu Ko Phi Phi National Park in het subdistrict Ao Nang.

De walvishaai was ongeveer zes meter lang en omringd door kleine vissen. Het is meestal zeer zeldzaam om walvishaaien in het gebied te zien. Jirasak gelooft echter dat dit dezelfde walvishaai is die vorige week werd gespot.

Het onderwaterecosysteem is zich sterk aan het herstellen na de Covid-19-pandemie, ook al is het aantal bezoekers toegenomen en komen er meer zeedieren naar dit gebied.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.