Phuket Toerisme herstelt te midden van toestroom van buitenlandse bezoekers

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) - De provincie Phuket is getuige van een golf van internationale toeristen, met Chinese reizigers voorop, gevolgd door die uit Rusland en Australië.

Thanawat Oncharoen, vice-president van de Phuket Tourist Association (PTA), merkte op dat de meeste Chinese toeristen onafhankelijke reizigers zijn, terwijl het aantal reisgroepen uit het land relatief laag blijft. Ondanks dat het aantal internationale aankomsten op 70% van het niveau van vóór de pandemie ligt, vertegenwoordigt dit cijfer een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar.

De autoriteiten van Phuket proberen dit jaar actief toeristen uit Kazachstan en Israël te verwelkomen om hun bezoekersbestand te diversifiëren. Bovendien wordt verwacht dat het Midden-Oosten zal bijdragen aan een toestroom van toeristen in deze tijd van het jaar, aangezien veel reizigers uit de regio uitkijken naar het regenseizoen van Phuket.

Ambtenaren zeiden dat de cijfers voor Indiase en Australische bezoekers al zijn teruggekeerd naar pre-pandemische niveaus, wat de veerkracht van de toeristensector in Phuket benadrukt.

Ondertussen maakte Sueksit Suwannaditsakul, voorzitter van de zuidelijke afdeling van de Thai Hotels Association, bekend dat de hotelbezetting in Phuket tussen januari en mei stabiel bleef op een veelbelovende 70%. Het eiland beschikt over zo'n 3,000 hotels met ongeveer 200,000 kamers, waardoor er voldoende accommodatiemogelijkheden zijn voor reizigers.

Lertchai Wangtrakuldee, directeur van het Phuket-kantoor van de Tourism Authority of Thailand (TAT), meldde dat Phuket in de eerste vijf maanden van dit jaar al meer dan 6 miljoen binnenlandse en internationale toeristen heeft verwelkomd, wat resulteerde in een duizelingwekkende 196 miljard baht-boost voor de lokale economie .

De TAT verwacht dit jaar in totaal 12 miljoen toeristen op Phuket te verwelkomen.

Informatie en bron: NNT

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.