UPDATE: Twee strandverkopers op Paradise Beach waarschuwden dat het roken van cannabis openbare overlast kan veroorzaken

Phuket -

Twee strandverkopers zijn gewaarschuwd door de politie van Phuket nadat twee Thaise toeristen die Paradise Beach bezochten, aan de politie hadden toegegeven dat ze ermee instemden cannabis te roken die hen door strandverkopers was gegeven.

Ons vorige verhaal:

De twee toeristen gaven aan de politie toe dat ze allebei hadden afgesproken om zelf cannabis te roken, NIET door die verkopers te worden overgehaald of gedwongen.

Nu voor de update:

Dat heeft de politiechef van Karon, luitenant-kolonel Chana Sutthimart, dinsdag (20 juni) aan de Phuket Express verteld.th) dat de twee mannelijke strandverkopers, geïdentificeerd als de heer Sophon, 44, en de heer Komsan, 42, naar het politiebureau van Karon zijn gebracht. Ze kregen te horen dat het roken van cannabis in het openbaar een openbare overlast kan worden. Als iemand ze meldt, kunnen ze juridische stappen ondernemen en een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een boete van maximaal 25,000 baht of beide krijgen.

Ze hebben allebei aan de politie van Karon beloofd dat ze in de toekomst geen cannabis meer zullen roken op het strand of in het openbaar.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.