Toeristen dachten ten onrechte dat ze waren beroofd na het roken van cannabis met strandverkopers in Phuket

Phuket -

Twee Thaise toeristen die een beroemd strand in Phuket bezochten, gaven later aan de politie toe dat ze hadden ingestemd met het roken van cannabis die ze van strandverkopers hadden gekregen. Toen ze dronken waren, vermoedden ze ten onrechte dat ze door dezelfde verkopers waren beroofd.

Het verhaal van de mannelijke en vrouwelijke Thaise toeristen die Freedom Beach bezochten, ging viraal op sociale media. Volgens het verhaal ontmoetten de twee toeristen strandverkopers en probeerden ze cannabis met hen te roken. De toeristen waren bang dat ze misschien door diezelfde verkopers waren beroofd nadat de vrouwelijke toerist high was geworden en vanwege paranoia naar een plaatselijk ziekenhuis moest worden gebracht.

Karon politiechef luitenant-kolonel Chana Sutthimart vertelde de Phuket Express op maandag (19 junith) dat het incident vorige week (16 junith) in de vroege namiddag. De twee Thaise toeristen waren allebei 21 jaar oud. Later ontmoetten ze twee mannelijke strandverkopers van 44 en 42 jaar oud die cannabis rookten. Al hun namen werden ingehouden.

Het paar vroeg om cannabis met hen te roken en nadat ze dronken waren geworden voordat strandwachten op het strand hen naar een ziekenhuis brachten. De toeristen deden aangifte bij de politie van Karon en beweerden dat ze een portemonnee op het strand waren kwijtgeraakt. Ze waren bang dat iemand het van hen had gestolen.

De twee toeristen gaven aan de politie toe dat ze allebei hadden afgesproken om zelf cannabis te roken, NIET door die verkopers te worden overgehaald of gedwongen. Ze kwamen er later achter dat ze hun spullen op een andere plek op het strand hadden achtergelaten en dat ze niet waren gestolen.

De toeristen waren ook in orde na hun ziekenhuisbezoek en waren alleen gegaan omdat ze niet vertrouwd waren met marihuana en hoe je je daarbij voelde.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.