Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: een maand na de verkiezingen en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 12 juni 2023, tot zondag 18 juni 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we aan de slag gaan en kijken wat de topverhalen waren! En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

  1. Pita Limjaroenrat, de leider en kandidaat-premier van de Move Forward Party, loopt momenteel een onderzoek naar zijn vermeende aandeel in iTV Plc. Als deze beschuldigingen waar blijken te zijn, kan dit ertoe leiden dat hij wordt gediskwalificeerd om de functie van premier op zich te nemen en vervolgens wordt uitgesloten van deelname aan de politiek.
  2. De commandant van de 4th Army Region heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat jongeren in Zuid-Thailand mogelijk worden gemanipuleerd voor politieke doeleinden.

Zijn opmerkingen volgen op een recent incident waarbij de zogenaamde Pelajar Bangsa "nationale studentenbeweging" een speciaal forum organiseerde met de titel "Onze eigen toekomst bepalen".

3. Drie buitenlanders en twee Thais zijn gewond geraakt nadat een passagiersbusje op weg naar Krabi crashte in Phatthalung.

Een van hen liep ernstige verwondingen op.

4. De verkiezingscommissie (EC) bereidt zich voor om 329 parlementsleden te certificeren in het kiesdistrictsysteem, terwijl er nog ongeveer 71 parlementsleden wachten op certificering.

Bovendien markeert 14 juni een maand na de Thaise algemene verkiezingen op 14 mei.

5. Tweeëndertig fabrieksarbeiders die naar hun werk werden vervoerd, hebben het overleefd na een busongeluk in Ayutthaya, Centraal-Thailand.

Er zaten 32 fabrieksarbeiders in de bus en drie van hen liepen lichte verwondingen op, terwijl 29 anderen lichte verwondingen opliepen. De gewonden werden voor medische behandeling naar verschillende lokale ziekenhuizen gebracht.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.