Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Hunne Koninklijke Majesteiten de koning en de koningin bezoeken Phuket, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 12 juni 2023 t/m zondag 18 juni 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn en Hare Majesteit Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana zaten de openingsceremonie voor bij het Hof van Beroep Regio 8 en het nieuwe Phuket Provincial Administration Centre aan Tha Kraeng Road in Talad Nuea, Phuket Town.

De koning en de koningin groetten en zwaaiden met de handen langs de route in de koninklijke auto die langzaam reed om mensen respect te laten betuigen. Hunne majesteiten keerden na de ceremonie terug naar Phuket International Airport.

2. Een lokale taxichauffeur zou in het Thalang-district een taxi-auto met mobiele applicatie hebben aangevallen en erop zijn gesprongen met een buitenlandse passagier erin.

Twee lokale taxichauffeurs zijn aangeklaagd voor schade aan eigendommen en bedreigend gedrag nadat ze een 'mobiele app'-taxiauto hadden aangereden en erop waren gesprongen terwijl er buitenlandse passagiers in zaten.

Het lijkt erop dat er elke dag nieuwe taxiproblemen zijn in Phuket.

3. Een verdachte werd gearresteerd nadat hij naar verluidt een auto had gestolen van een buitenlander in Phuket.

Een verdachte die werd gearresteerd nadat hij in Phuket een auto had gestolen van een Finse man, was een illegale taxichauffeur die net was vrijgelaten uit een gevangenis.

De Finse man was enorm dankbaar voor de teruggave van zijn voertuig.

4. Volgens het Phuket Provincial Health Office (PPHO) hebben meer dan 6,000 patiënten in Phuket in een week last van diarree gehad nadat velen van hen besmet waren geraakt met een norovirus.

Testresultaten van ijs- en waterfabrieken tonen GEEN besmetting met het Norovirus aan nadat meer dan 6,000 patiënten in Phuket in een week tijd aan diarree leden, waarvan velen positief op het virus hebben getest.

De oorzaak is nog onbekend.

5. Een Belg heeft zichzelf doodgeschoten op een schietbaan in Rawai.

De politie ontdekte dat de buitenlander in Phuket verbleef en een ex-pat was aangezien hij een motorrijbewijs en andere lokale documentatie had.

6. Het Department of Special Investigation (DSI) deed een inval in een accountants- en advocatenkantoor in Chalong omdat het naar verluidt een illegale netwerkgenomineerde was voor buitenlanders met een totale schadevergoeding van honderd miljoen baht.

Het toekomstige probleem is dat land uiteindelijk eigendom zal zijn van buitenlanders, wat strikt in strijd is met de wet in Thailand en wat leidde tot deze inval.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.