Zeeschildpad dood aangetroffen in visnet op het strand van Phang Nga

Phang Nga-

Een zeeschildpad werd dood aangetroffen in visnetten op een strand in Phang Nga.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze deze week door de lokale bevolking op de hoogte waren gebracht dat er een dode zeeschildpad was gevonden op een strand in het Thai Mueang-district.

Ze kwamen aan op het strand en vonden een dode Olive Ridley-zeeschildpad. Het was 49 centimeter breed en 65 centimeter lang. Het geslacht en de doodsoorzaak konden niet worden vastgesteld vanwege de ernstige mate van ontbinding. Op de dode schildpad werd een visnet gevonden. Later werd de dode zeeschildpad op het strand begraven.

De DMCR-functionarissen vertelden de Phuket Express dat het aantal Olive Ridley-zeeschildpadden in Thailand is afgenomen omdat ze hun voedsel meestal dichtbij de kust en stranden vinden, maar ze hebben hier de laatste tijd problemen mee gehad. Het aantal leggende eieren is ook erg laag.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.