Sociale media helpen bij het vinden van vermiste Chinese toerist in Phuket

Phuket -

Een Chinese toerist in Phuket die meer dan 45 dagen het contact met zijn familie had verloren, is weer met hen herenigd nadat sociale media hen hielpen bij elkaar te brengen.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat de onbekende Chinese mannelijke toerist het contact met zijn familie had verloren nadat hij hen had verteld dat hij meer dan 45 dagen geleden door Phuket reisde. In het systeem van het Thaise immigratiebureau werd geen informatie gevonden over waar de Chinese toerist zijn verblijfplaats had geregistreerd en er was geen informatie over een eventuele visumverlenging. De enige beschikbare informatie over hem was dat hij blijkbaar nog in Thailand was.

Zijn verhaal werd het afgelopen weekend online gedeeld nadat de familie van de man het publiek op de hoogte had gebracht van de situatie, totdat een barmhartige Samaritaan op sociale media meldde dat ze hem bijna elke dag in een warenhuis in Wichit zagen. De toeristenpolitie van Phuket werd geïnformeerd en ze gingen naar het warenhuis voordat ze uiteindelijk de Chinese man vonden en contact met hem opnamen.

Op zondag (18 junith) Rond het middaguur werd de Chinese man herenigd met zijn gezin. De naam van de Chinese man werd niet bekendgemaakt door de toeristenpolitie van Phuket en er werden geen verdere details over de man gegeven, waarom hij vermist was, of hij te lang was toegestaan, of waarom hij elke dag door een winkelcentrum dwaalde.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.