Royal Thai Air Force is naar verluidt van plan om nieuwe straaljagers uit Zweden te kopen nadat ze door de VS zijn afgewezen

FOTO: De natie

nationaal —

Nadat de VS onlangs weigerden F-35A straaljagers aan de Royal Thai Air Force (RTAF) te verkopen, heeft de RTAF naar verluidt haar plannen gewijzigd en zal nu proberen het vliegtuig uit Zweden over te nemen.

Volgens een bron wil de RTAF drie extra Gripen-straaljagers uit Zweden aanschaffen om toe te voegen aan haar vloot in vleugel 7 in de provincie Surat Thani, nadat ze er één verloren had bij een crash. De luchtmacht had eerder 12 Gripens gekocht, die ongeveer 2 miljard baht per stuk kostten.

Bovendien zal Zweden niet alleen de luchtmacht voorzien van de gewenste straaljagers, maar ook een radarsysteem upgraden.

Het radarsysteem, dat al tien jaar in gebruik is, zal volgens een bron een grote update ondergaan die naar schatting 4 miljard baht kost.

De bron onthulde verder dat de opperbevelhebber van de RTAF, ACM Alongkorn Wannarot, nog geen panel heeft gevormd om de opvolger van de F-16 straaljagers van het koninkrijk, die al drie decennia hebben gediend, te beoordelen en te kiezen.

Ondanks de suggestie van de Verenigde Staten aan de RTAF om de aanschaf van straaljagers van de 4.5 generatie, zoals de F-16 Block 70 en F-15, te overwegen, blijft het huidige budget voor het fiscale jaar 2024 achter bij het bedrag dat nodig is om een ​​contractuele overeenkomst te sluiten voor zo'n aanbesteding.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.