Koppel gearresteerd in Phuket wegens vermeende investeringszwendel die slachtoffers meer dan 20 miljoen baht heeft gekost

Phuket -

Een Thais stel werd gearresteerd in Phuket nadat ze naar verluidt meerdere slachtoffers hadden opgelicht voor meer dan 20 miljoen baht aan schadevergoeding door valse investeringen te verkopen.

Het Central Investigation Bureau (CIB) meldde deze week dat ze een stel hebben gearresteerd dat alleen geïdentificeerd is als de heer Sanit, 37, en mevrouw Amphon, 34, in een huurkamer in Sri Soonthorn, Thalang. De arrestatie volgde op een arrestatiebevel dat was uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Ayutthaya waarin beide werden beschuldigd van fraude. De twee verdachten hebben de beschuldiging verworpen en verklaard onschuldig te zijn.

Volgens CIB heeft het stel een Facebook-pagina gemaakt om mensen over te halen tot zogenaamde investeringen met een laag risico en hoge beloningen, die niet opleverden zoals beloofd. De schade bedraagt ​​ongeveer 20 miljoen baht. De heer Sanit vertelde de politie van CIB dat hij niets wist van het investeringsplan en beweerde dat hij zijn bankrekening aan zijn vriendin had gegeven, waardoor ze in wezen voor de bus werd gegooid. Wat betreft zijn vriendin, mevrouw Amphon zei dat ze niet van plan was iemand op te lichten, maar gaf verder geen duidelijkheid aan de media.

De zaak is nog in onderzoek op het moment van ter perse gaan.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.